Sus
  >  Calatorii cu copii   >  O plimbare pe TransRarau

Dupa TransBucegi, TransAlpina si Transfagarasan, e timpul sa va povestesc despre alt drum „trans” tare frumos din Romania : TransRarau, ce strabate masivul Rarau, din Bucovina. Pentru noi, ziua pe TransRarau a fost doar una din cele 4 petrecute in roadtrip cu copiii prin Bucovina, cand am alternat peisaje naturale exceptionale cu vizite la frumoasele biserici pictate inscrise in UNESCO.

>> Vezi intreg roadtrip-ul nostru prin Bucovina
>> Citeste despre cele 8 manastiri pictate inscrise in UNESCO
>> Viziteaza Suceava
>> La Roata, recomandare de cazare in Gura Humorului

Cum ajungi pe TransRarau?

TransRarau, sau drumul 175B, porneste din localitatea Pojorâta, in apropiere de Campulung Moldovenesc, si strabate masivul Rarau inspre Chiril. Poti ajunge direct la punctul central al drumului Transrarau si pe 175A, pe langa partia de ski Rarau, direct din Campulung Moldovenesc.

Opriri cu peisaje frumoase, si cateva drumetii cu vedere la Pietrele Doamnei

Am oprit, urcind din Pojorâta, la fiercare parcare amenajata, pentru a surprinde peisajele frumoase, intai impadurite, si mai apoi de gol alpin, ale TransRaraului. Ultimul popas iti arata o panorama fabuloasa: semetele Pietre ale Doamnei, iesind de deasupra brazilor.

Statea a ploaie, asa cum a fost toata aceasta luna iunie in Romania, asa ca nu ne-am aventurat, cu copiii fiind, pe trasee lungi sau dificile, desi sunt multe marcate si cu siguranta foarte frumoase. Intai am oprit langa Hotel Alpin, chiar sub Piatra Soimului, de unde am pornit prin padure pana la baza Pietrelor Doamnei. Traseul complet, circular, te duce printre stanci, si pana in partea cealalta, spre Varful Rarau, dar are portiuni dificile (si acum pe semi ploaie alunecoase) printre pietre, asa ca noi am mers doar pana la baza celei mai inalte dintre Pietre, pentru a o admira in intregime.

Apoi, am coborat spre punctul de Salvamont, de unde incepe un mic traseu, de 20-30 de minute dus, pana la Varful Rarau, cu privelisti din golul alpin spre Pietrele Doamnei, dar si spre vale, spre casele si satele Bucovinei lasate jos, la poalele muntelui.

Unde am mancat pe TransRarau?

Imediat ce incepi urcusul pe munte te poti opri la Hanu Pastravarului, o pastravarie cocheta, cu cateva lacuri pline de pesti si un pastrav la gratar proaspat si delicios. Stati linistiti, nu doar pastravul e bun aici, ci toate preparatele sunt bucovinene si excelente. Pe langa pastravi in diferite feluri gatiti, am testat hribii cu smantana, dar si coltunasii umpluti cu gem de caise, un deliciu!

>> Vezi intreg roadtrip-ul nostru prin Bucovina
>> Citeste despre cele 8 manastiri pictate inscrise in UNESCO
>> Viziteaza Suceava
>> La Roata, recomandare de cazare in Gura Humorului

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare