Sus
  >  Destinatii   >  Africa   >  Roadtrip de o saptamana prin Tunisia, prin nord, cu copiii

Din nou in Africa in aceasta pandemie, de data aceasta in nord. Dupa ce am facut un roadtrip minunat pe Valea Nilului prin Egipt anul trecut in toamna, la inceputul acestei veri am decis sa facem cunostinta, impreuna cu copiii, cu o alta tara nord-africana: Tunisia.

Monastir, inceput de roadtrip prin partea de nord din Tunisia

Aterizarea la Monastir este una speciala. Avionul va cobora alene la sol pe deasupra unor saline, chiar pe malul marii si la periferia orasului cu casele sale albe, lacuri in nuane de roz cat vezi cu ochii, pline de flamingo. Pe flamingo ii poti admira apoi si de pe sosea, sunt extrem, dar extrem de multi!

Am inchiriat masina si am pornit imediat la drum. Prima oprire: pe faleza din Monastir, pentru un bine meritat mic dejun, dupa un zbor cam prea matinal pentru gusturile noastre, la o cafenea (cu loc de joaca) pe malul marii. Pentru dezmortire dupa zbor am facut si o plimbare pe plaja centrala din Monastir.

A urmat o vizita la o prima cetate din multele ce impanzesc coasta Tunisiei, Ribat din Monastir, cu o priveliste superba asupra plajei si golfului pescaresc.

Medina din Monastir este chiar vizavi, dar nu am ales sa o vizitam acum. In schimb am continuat plimbarea catre Mausoleul lui Habib Bourguiba, fost presedinte si tatăl independenței tunisiene, o cladire superba in stil arabo-musulman, dedicata acestui important personaj din istoria Tunisiei.

>> Rezerva un hotel in Monastir

El DJem, amfiteatrul roman, unul din cele mai importante obiective turistice din Tunisia

Urmatorul nostru stop a fost tot unul istoric, insa din cu totul alta perioada: cea in care romanii traversasera Mediterana, pe care o dominau si din partea ei africana. Aceasta etapa a lasat in urma ruine grandioase, si poate cea mai bine pastrata dintre toate din Tunisia este cea a amfiteatrului El DJem (El Jem), comparabil ca si grandoare cu Colosseumul din Roma, or cel din Pula, Croatia.

Hammamet, baza noastra la mare si la plaja pentru cateva zile

Cele mai multe zile le-am petrecut in Hammamet, de altfel o baza excelenta pentru explorat Tunisia. Cea mai veche statiune turistica a tarii te asteapta cu plaje excelente, o medina superba, o cetate cu privelisti la apele marii. Am povestit pe larg cum ne-au fost zilele in Hammamet, poti citi in linkul de mai jos.

>> Cum a fost la hotelul LTI Les Orangers Garden, si ce am vizitat prin Hammamet
>> Rezerva un sejur la LTI Les Orangers Garden | Vezi alte hoteluri disponibile in Hammamet

O noapte deasupra marii, in Sidi Bou Said, poate cel mai cochet sat din Tunisia

Cand cauti imagini cu Tunisia sau locuri de vazut aici, imposibil sa nu zaresti imediat imagini cu cochetele strazi cu case albe din Sidi Bou Said! Poate cel mai cochet sat din Tunisia se intinde pe stanci deasupra marii, in apropierea capitalei Tunis. Noi am poposit o noapte si o zi (la cochetul Hôtel Dar Said) in Sidi Bou Said, timp in care ne-am plimbat pe strazile sale pline de viata, si ne-am bucurat de atmosfera si peisaj.

>> Citeste mai multe despre momentele petrecute in Sidi Bou Said
>> Rezerva Hotel Dar Said | Vezi alte hoteluri disponibile in Sidi Bou Said

Explorind ruinele din vechea Cartagina

Ziua urmatoare a fost dedicata explorarii vechii Cartagina, mare oras al antichitatii si important centru de comert, sub Imperiul Punic si apoi Roman. Ne-am plimbat printre ruine romane si punice, si am facut un mic exercitiu de imaginatie, pentru a „vedea” cum era viata pe malul Mediteranei in acele vremuri de demult.

Intr-un palat in medina din Tunis

Noaptea urmatoare ne-am petrecut-o in medina din Tunis, inscrisa UNESCO, intr-un adevarat palat, cu camere decorate somptuos cu mozaic de faianta pe pereti, uriase candelabre de cristal, oglinzi aurite. Este vorba de Palais Bayram, ultima rezidenta a Marilor Muftii otomani, situat in cea mai veche parte a medinei, si am alternat intre exploratul stradutelor inguste din medina si relaxare in hammam.

>> Rezerva Palais Bayram | Vezi alte hoteluri in Tunis

>> Citeste mai multe despre zilele petrecute in capitala Tunis

Privind fascinati mozaicele din Muzeul National Bardo

A doua zi a fost timpul pentru un alt palat. De data aceasta muzeu, si foarte celebru: Muzeul National Bardo, prin camerele caruia ne-am pierdut cateva ore, admirind mozaicele colorate, impecabil pastrate atatea sute si mii de ani. Pentru copii a fost prima oara intr-un muzeu dedicat mozaicelor, si au fost tare impresionati!

O ultima plimbare printr-o medina din Tunisia, Sousse, final de roadtrip

Finalul de roadtrip tunisian ne-a gasit in Sousse, plimbindu-ne prin medina in trepte inspre mare. Am admirat aleile ce iti ofera panorama asupra apei mediteranei, si am oprit pentru a lua un pranz inainte de zborul nostru inapoi acasa.

>> Vezi hoteluri disponibile in Sousse

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare