Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cum a fost la Hrubele ursului in Vadu Oii, Buzau

Un weekend canicular deja de inceput de iulie ne-a gasit in cautare de racoare. Pe care am descoperit-o tocmai intre munti, la poalele masivului Penteleu, intre paduri si paraiase, la Hrubele ursului (pe booking.com se numesc Bear’s Cottages). Ne-am cazat intr-o hruba (de fapt in doua, ca sa incapem toti 4 lejer) si ne-am bucurat de doua zile in natura.

>> Rezerva si tu o hruba
>> Ce mai poti face prin Buzau – lista de locuri de vazut, lucruri de facut si cazari testate de noi

Cum ajungi si cum este la Hrubele Ursului?

Drumul din Bucuresti dureaza undeva la 3 ore, si desi ultimii kilometri, pana in Vadu Oii, pe marginea paraului Basca Mica, nu sunt asfaltati, se pot parcurge cu orice tip de masina. De la parcarea spatioasa, amenajata chiar langa drum, insa va trebui (impreuna cu bagaje) sa urci un set de trepte, pana la receptie, si inca un pic pana la hrube. Cu masina 4×4 se ajunge insa chiar pana in fata hrubelor, pentru a iti descarca bagajul (de parcat va trebui insa sa parchezi tot in vale).

Hrubele Ursului, in total 7, sunt parte a unui complex mai mare, NewOld Village, care are si cazare in cabanute clasice (in complexul Vadoo, pe malul raului Basca Mica), dar ofera si posibilitatea de camping cu cortul, in Camping Altfel.

Imediat langa hrube ai zona de toaleta si dusuri, ca in orice camping. In Hruba ai doar pat, si spatiu de depozitare a bagajului, dar si o fereastra in tavan, pentru admirat cerul senin ziua si stelele noaptea.

Masa, si de pranz si de seara, e in sistem bufet, cu preparate delicioase, bucatarie traditionala. Dupa masa insa te poti relaxa la Birt, in jurul focului de tabara, cu bauturi mixate expert, dar si cafea de specialitate, o surpriza mai mult decat placuta.

Ce am facut noi la Hrubele Ursului?

Planul era sa urcam pe Varful Penteleu, dar e a doua oara cand ajungem in zona si vremea se incapataneaza sa nu tina cu noi. Data trecuta am incercat sa ajungem pe varf de la Ferma de sub Penteleu, si atunci a plouat non stop tot weekendul. Acum am avut parte de soare, dar dupa o saptamana de ploaie torentiala continua care a transformat traseul in impracticabil.

Asa ca ne-am multumit cu un traseu mai scurt, pana la ferma celor de la New Old Village, trecind prin poienite pline de flori si pe langa vechi stane de munte.

Loc insa de zburdat pentru copii este din plin, ba chiar si cateva leagane. Vedetele insa au fost cainii si pisicile complexului, cu care ne-am imprietenit pe indelete in cele doua zile.

Pe raul Basca Mica, ce trece pe la poalele complexului, se pot practica si sporturi acvatice precum rafting ori plimbari cu caiacul. Noi am oprit pe marginea lui la Piatra lui Visan, o impresionanta stanca ce iese din apele involburate ale raului de munte, si e marcata, in varf, cu o cruce.

Iar daca ai chef de o plimbare mai lunga cu masina, Comandau, in Covasna, este la aproximativ 30-40km distanta, pe un drum forestier.

Cascada Pruncea, nu foarte departe de Hrubele ursului

Inainte de a pleca inspre Bucuresti, am oprit sa mai facem o mica plimbare scurta la Cascada Pruncea (Casoca), de mult pe lista noastra de locuri inca nevazute in Buzau. Ca sa ajungi la ea, din drumul national, din Nehoiu, vei porni cativa kilometri buni pe drum forestier (practicabil lejer cu orice masina). De la parcare trebuie sa cobori doar 5 minute pentru a te bucura de aceasta frumoasa cadere de apa.

Pe drumul inspre Bucuresti

Pranzul, inainte de a porni sa conducem 3 ore pana acasa, l-am luat langa Nehoiu, la un restaurant la marginea drumului national, Green Garden. La sosea, dar inconjurat de padure, si cu vedere frumoasa catre munti si dealuri de sus, o alegere potrivita de final de weekend.

Cam acesta a fost weekendul nostru de relaxare, fara prea multe activitati. Doar eram imediat dupa un roadtrip prin Tunisia, era moment potrivit pentru un weekend doar de stat. In zona insa gasesti si numeroase alte locuri minunate de vazut. Buzau este judetul meu favorit pentru plimbari de weekend, si poti vedea aici o lista intreaga de locuri de vazut si lucruri de facut prin Buzau.

>> Rezerva si tu o hruba
>> Ce mai poti face prin Buzau – lista de locuri de vazut, lucruri de facut si cazari testate de noi

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare