Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2017 - Asia in 2 si in 4   >  Asia in 2: Doua zile in Bangkok

Turul nostru prin Thailanda l-am finalizat in agitata metropola Bangkok. Inca de cand ne-am facut planurile, aveam in minte un lucru clar despre sederea noastra in capitala: voi alege un hotel pe malul raului Chao Praya, in jurul caruia se invarte totul in oras.

Unde ne-am cazat in Bangkok?

Si am avut dreptate, iar unul din highlight-urile sederii noastre in Bangkok au fost serile petrecute la piscina hotelului Peninsula, fix pe malul raului, privind traficul intens de barci in susul si josul apei.

In plus, a fost o placere sa urmarim aceeasi agitatie pe apa de la balconul nostru de la etajul 18, in fiecare dimineata sau seara, dar si de la terasa unde am luat micul dejun sau pranzul.

Palatul regal si templele din Bangkok

Stind pe malul apei, tintele noastre principale, Palatul regal si templele de langa, erau usor de ajuns direct cu barca, un alt plus al sederii pe rau.

De la Peninsula, hotelul nostru, am luat cocheta barcuta care te traversa raul, pana la statia de vizavi, de unde am luat “barca cu steag portocaliu”, care 15 min mai incolo ne-a lasat in fata la Palatul Regal.

Daca pana atunci, prin sudul Thailandei, am crezut ca am vizitat temple superbe, Palatul Regal si Wat Pho si Wat Phra, cele 2 temple de langa ne-au adus la nivelul urmator. Pereti intregi decorati minutios cu floricele, picturi, mozaice aurii, un intreg rasfat vizual. In plus, Wat Pho are giganticul auriu Buddha culcat, dar si o colectie impresionanta de statui ale lui Buddha.

 

Cu o scurta traversare cu un ferry ajungi vizavi la Wat Arun, cel mai sacru loc din Bangkok, un alt templu, poate chiar mai impresionant decat cele de pana acum. In Centrul sau o pagoda impresionanta, pe care esti lasat sa urci, decorata pana la cele mai mici detalii, absolut impresionanta.

De neratat in Bangkok, o seara la un skybar

Seara am ales o alta activitate emblematica pentru viata de noapte a Bangkok-ului: o vizita la unul din skybar-urile care populeaza acoperisurile inaltelor cladiri. Am mers la un bar/restaurant celebru, prezent si prin diferite filme in ultima perioada: Vertigo. Si vertigo cu adevarat, la etajul 59, pe terasa descoperita, cu balustrade transparente, ai la picioare intreg orasul.

As fi vrut sa ajungem si la un muzeu de arta, insa cum ne-am nimerit cu timp lunea, erau inchise, asa ca ne-am rerutat catre vechea capitala a imperiului Siam, Ayutthaia, ca sa comparam cu recent vizitatul Angkor, vechea capitala a imperiului Khmer. Dar despre aceasta intr-un post viitor.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare