Sus
  >  Destinatii   >  America de Nord   >  Cum a fost la Monkeyland in Republica Dominicana

Una din putinele excursii structurate, cu ghid, pe care le-am facut in ce le doua saptamani prin Republica Dominicana a fost la Monkeyland, un zoo atipic si specializat, la aproximativ o ora cu masina de principalele resorturi din Punta Cana sau Bavaro. Nu era neaparat o atractie pe lista mea personala de „musai de vazut”, dar cum am coborat din avion copiii au vazut reclama la aceste simpatice maimutici, si au fost de neclintit in decizia de a merge sa le vedem.

In ce consta turul la Monkeyland si interactiunea cu singurele maimute din Republica Dominicana?

Poti ajunge aici fie cu transfer organizat, fie parte dintr-o excursie mai ampla, fie cu propria masina. Oricum ai ajunge, tururile sunt la ora fixa, si trebuie rezervate dinainte, online (exista mai multe posibilitati de a rezerva online, noi am folosit site-ul celor de la Runners Adventure, deoarece oferea si doar bilete de intrare la Monkeyland, fara alte adaugiri).

Am spus mai sus ca la Monkeyland se gasesc singurele maimute din Republica Dominicana, si asa e. In trecut existau specii de maimute aici, dar au disparut in timp, datorita oamenilor. Cele doua familii de maimute veverite din Monkeyland au fost aduse si aclimatizate aici de un cuplu de canadieni cu experienta mare la zoo-urile din Canada.

Micile maimute veverite ofera un adevarat spectacol. Imediat ce vei ajunge la Monkeyland vei fi preluat de un ghid, pentru instructaj si a afla ce ai voie si ce nu sa faci in prezenta maimutelor. Dupa ce vei intelege cum trebuie sa te comporti pentru o vizita adecvata, impreuna cu ghidul, vei porni pe traseu. Maimutele au un parc imens, protejat fata de pradatori externi (precum vulpile).

Traseul te conduce printr-o imensa gradina botanica, cu specii de flori si plante locale, si pe tot drumul vei fi acompaniat de simpaticele maimute, extrem de obisnuite cu prezenta oamenilor, care in topaiala lor vor sari pe tine, pe capul tau, pe maini, uneori cate 5-6 deodata, pentru o experienta extrem de senzoriala (Atentie! Poate speria sau sa fie prea mult pentru copiii mai sensibili!).

La final, pentru poze reusite, vei primi un mic bol plin de mancarea preferata a maimutelor, si ele te vor lua cu asalt, la propriu. Vor iesi cu siguranta cele mai haioase poze!

Cum este drumul pana la Monkeyland?

Noi am ajuns la Monkeyland in roadtrip-ul nostru de 2 saptamani prin Republica Dominicana cand ne transferam de pe plaja din Bavaro pe cea din Punta Cana. Din amandoua aceste populare resorturi faci cate o ora si un pic pana la Monkeyland. Iar drumul pana acolo este o placere, parcul cu maimute fiind situat intr-o zona deluroasa si foarte inverzita din Republica Dominicana, cu palmieri gigantici crescind pe dealuri foarte verzi, cu plantatii de cacao si cafea, la care poti opri sa degusti sau sa cumperi, si multe case traditionale colorate.

>> Citeste despre ce feluri de hoteluri am incercat in Republica Domnicana
>> Vezi cum a fost la Scape Park, alta atractie de pe insula pentru care trebuie sa cumperi bilete in avans

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare