Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Villa Condulmer, o cazare aristocrata bine pozitionata intre Treviso si Venetia

Prima noastra destinatie in aceasta vacanta scolara de vara a fost un weekend lung de Rusalii in Slovenia. Si cum, in lipsa unui zbor direct, cel mai usor explorezi minunile din muntii sloveni via Treviso, unde aterizezi in 1h30 din Bucuresti, am avut nevoie, la intoarcere, pentru o decolare matinala inapoi spre casa, de o cazare pentru o noapte in zona. Si cum imi place ca si cazarile sa fie experiente in sine, si eram obositi dupa doua zile intense de drumetii, mi-am dorit ceva relaxant si cu piscina, si asa am descoperit o cazare cu aer aristocratic, minunata, perfect pozitionata si pentru o noapte intermediara langa aeroportul din Treviso, dar si pentru a vizita orasul sau celebra Venetia: Villa Condulmer.

>> Rezerva Villa Condulmer

Un hotel istoric, baza si cazare faina pentru vizite in Treviso si Venetia

Cu o arhitectura clasica venetiana, Villa Condulmer a fost construit in secolul 17, pe ruinele unei vechi manastiri, si a trecut prin mai multi proprietari nobili, pentru a deveni in final hotelul care este astazi. Remarcabil este holul hotelului, cu fresce colorate si candelabre cu cristale de Murano, dar si parcul, cu specii rare de copaci, si un lac ornamental, ce se continua cu un imens teren de golf.

Puteti opta intre camere normale, apartamente in gradina (potrivite pentru familii cu doi copii cum am fost noi), sau apartamente istorice.

Copiii evident direct la piscina s-au dus, potrivita pentru toate varstele, cu adancimi diferite, astfel incat parintii s-au putut relaxa pe sezlong, la un prosecco produs in zona.

Inspre apus am pornit la plimbare pe langa terenul de golf, o mare de verde, inconjurata de padurici si iazuri, ce adaposteste o sumedenie de pasari. Am continuat apoi si prin parcul din jurul vilei, si i-am admirat arhitectura venetiana din toate unghiurile si cotloanele sale.

Iar cina am servit-o la Bistro Ai Due Cedri, restaurantul hotelului Villa Condulmer (e deschis doar seara, si necesita rezervare in prealabil).

Cat faci de la Villa Condulmer la Venetia, Treviso si aeroport?

Locatia Villei Condulmer e perfecta. Cu masina pana la parcarea de unde trebuie sa iei un vaporetto pentru a explora Venetia nu faci mai mult de 20 de minute. Pana la aeroportul din Treviso, cu zboruri directe din Romania, pe trafic de dimineta (in general atunci sunt zborurile spre Bucuresti) faci in jur de 15 minute, si tot cam atat pana in Treviso, pe care vi-l recomand sa il vizitati, este pana la urma locul unde s-a inventat tiramisu!

>> Rezerva Villa Condulmer
>> Cauta alte cazari in Venetia | Treviso

>> Citeste despre o plimbare de o zi prin Venetia cu copiii
>> Ce poti cumpara in Venetia?
>> Ce este Murrina, o bijuterie cu traditie in Venetia
>> Vizita prin Treviso

PS: Ne-a adus aminte de o alta cazare aproape de aeroport, cu aer nobil si teren de golf: Luton Hoo, langa Londra

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare