Sus
  >  Destinatii   >  Luton Hoo, o cazare aristocratica langa Londra si aeroport

Luton e pentru calatorii romani inspre UK doar un aeroport aproape de Londra, pe care aterizeaza in special zborurile lowcost. Dar iata ca daca te uiti cu atentie, gasesti si alte locuri frumoase aici, unul dintre ele fiind domeniul Luton Hoo, acum un hotel somptuos, o cazare cu aer regal, in mijlocul unei paduri si langa un teren de golf.

>> Vezi disponibilitatile de camere la Luton Hoo | Cauta alte cazari in Luton

Cum ajungi la Luton Hoo, pentru cazare sau doar plimbare?

De la aeroportul Luton faci maxim 10 minute pana la poarta domeniului Luton Hoo, deci poate fi privita si ca o cazare „de aeroport”, dar mai altfel. In acelasi timp este o destinatie in sine. Cand am stat noi erau multi veniti din Londra pentru un weekend de relaxare la Luton Hoo. Din Londra faci ceva mai mult de o ora, si de la Windsor sau Stonhenge, locurile pe care le-am vizitat noi in scurta noastra incursiune in UK, cam la fel.

O istorie aristocratica de sute de ani, si un pic de aer ca in filmele cu James Bond

Din 1601 a inceput povestea domeniului Luton Hoo, cand Robert Napier a achizitionat pamantul. Conacul actual este construit inspre sfarsitul secolului 18, de prim ministrul de atunci, iar 1903, la o noua schimbare de proprietari, casa a capatat infatisarea ce o are pana in prezent, in stil Belle Époque.

Un alt moment marcant al istoriei domeniului Luton Hoo a fost in 1948, cand aici Winston Churchill a multumit unei multimi de peste 110000 de oameni pentru toate eforturile in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial.

A urmat o perioada in care Luton Hoo a devenit scena pentru o sumedenie de filme, precum Four Weddings and a Funeral, Enigma, Eyes Wide Shut, Vanity Fair, si a aparut chiar si in doua filme cu James Bond. Superba scara a conacului a aparut in The World is not enough, iar cladirea ce adaposteste acum spa-ul a fost prezenta, alaturi de Sean Connery, in Never Say Never Again. Asa ca daca vrei sa te simti ca intr-un film cu 007, aici este locul perfect.

Doua zile de plimbari, SPA si mancare buna – cum e cazarea la Luton Hoo

In prima zi am ajuns seara, dupa zborul direct din Bucuresti inspre Luton. Si direct ne-am dus sa mancam, la restaurantul Wernher, situat in Mansion House, unde intr-un decor somptuos, cu candelabre si draperii grele, poti testa specialitati britanice de fine dining.

Dimineata am luat-o agale la pas pe domeniul de dimensiuni impresionante. Martie este luna narciselor in Anglia, si fiecare curte se mandreste cu aceste flori ce vestesc apropierea verii. Luton Hoo nu este mai prejos, si in jurul cladirilor vei vedea campuri intregi superbe de narcise de diferite soiuri. Si nu doar flori poti vedea pe domeniul de la Luton Hoo, ci si cateva animale salbatice, precum o specie mica de caprioara si foarte multe veverite.

In Country Club te asteapta si spa-ul, cu piscina incalzita, al hotelului. Noi ne-am bucurat dimineata de o piscina destul de libera inca, inspre pranz se aglomera insa.

Pentru o experienta mai informala de cina, a doua zi seara ne-am facut rezervare la cel de-al doilea restaurant de la Luton Hoo, Adam’s Brasserie, cu un meniu mai putin sofisticat, dar foarte bun, din ingrediente locale, unde vei manca „supravegheat” de pozele tuturor actorilor celebri care au filmat de-a lungul vremii filme aici, de la Hugh Grant, Pierce Brosnan la Reese Whiterspoon.

Ce am vizitat prin Anglia?

Ei bine, desi Luton Hoo este asa o cazare draguta si o experienta in sine, nu am stat doar pe domeniu. In prima zi am mers la Stonehenge si Salisbury, iar in a doua la Windsor. Ambele destinatii sunt la o ora si un pic de Luton.

>> Vezi disponibilitatile de camere la Luton Hoo | Cauta alte cazari in Luton

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare