Sus
  >  Destinatii   >  Explorind Italia: Plimbare prin Treviso
Travelista

Daca vrei sa ajungi in Venetia, cele mai bune preturi de bilete de avion vei gasi inspre Treviso din Italia, oras situat tot in regiune Veneto, la aproximativ 40 de kilometri de faimoasele canale pline de gondole. Dar ca si Bergamo, oras preferat de low-costuri pentru a duce turisti inspre Milano, Treviso este complet ignorat de calatorii dornici sa vada frumoasa Italie, si e tare pacat.

 

Ca si vecina sa ultra-cunoscuta, Treviso are centrul brazdat de canale romantice. Tot ca si Venetia, Treviso este plin de cladiri istorice, si muzee de arta. De altfel are chiar titulatura „cita dell’arta”, adica orasul artei. Spre deosebire de Venetia insa, in Treviso lipsesc hoardele de turisti, grupurile fara numar marsaluind incet printre alte grupuri, toti facind poze catre aceleasi poduri si palate mult prea faimoase. Si tot spre deosebire de mult prea fotografiata sa vecina de regiune, in Treviso natura inca nu a fost alungata de turisti. Pe canalele sale vei gasi din plin rate, lebede si alte soiuri de pasari, dar si haioase vidre ce se joaca fara griji pe canalele chiar din centrul orasului.

Ce mancam bun in Treviso?

Un alt motiv pentru a vizita Treviso? Ei bine, TIRAMISU. Uite ca are si ceva faimos in jurul lumii Treviso, si anume delicioasa prajitura cu crema de cafea si piscoturi, ce a fost inventata aici, in restaurantul „Le Beccherie”, ce inca functioneaza in centrul istoric (si pietonal) al orasului. Tiramisu „reteta originala” poti gasi la multe din cofetariile ce impanzesc stradutele pietruite si sarmante ale orasului, alaturi de alte dulciuri delicioase precum inghetate castigatoare de premii sau tot felul de prajituri.

Dupa ce iti faci plinul de dulciuri, nu uita si vinurile. Veneto este una din regiunile mari producatoare de vinuri din Italia, cot la cot cu Toscana, iar Treviso este inconjurat pe toate partile de crame si podgorii de vita de vie. Apoi, pentru a da jos caloriile extra italiene (cu siguranta nu vei refuza nici o portie de paste or bruschete) plimba-te din plin pe stradutele pline de palatele, biserici si case colorate in nuante pastel din centrul istoric al orasului. Vei avea numai surprize frumoase! Piazza dei Signori este centrul urban, si alaturi musai trebuie sa faci o vizita la Fontana di Tete, un loc celebru din oras, construit in secolul XVI, din care, pe vremuri, la sarbatori, curgea vin alb si vin rosu.

Exploreaza Italia rurala din jurul Treviso

Daca mai ai cateva ore la dispozitie (sau daca, la fel ca noua, zeii aviatiei iti fac cadou o intarziere neanuntata de cateva ore), poti face o plimbare printr-un romantic peisaj rural pe traseul organizat de-a lungul raului Sile, ce strabate regiunea ca mai apoi sa se verse in laguna Venetiei. Noi am ales sa intram pe traseu in dreptul catorva lacuri de langa aeroport si cativa kilometri in afara orasului, si am admirat crescatorii de peste, mici lacuri frumoase, campuri agricole, baraje, dar si mori de apa, care in trecut impanzeau aceasta regiune plina de ape.

 

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare