Sus
  >  Destinatii   >  O zi in Milano

La inceputul verii, cu ocazia unui weekend trip in Italia, ne-am pomenit o zi in Milano, desi nu aceasta era destinatia noastra finala. Mai fusesem in capitala modei italiene (si niciodata nu m-a dat pe spate dpdv al fashion-ului), dar nu am aprofundat orasul. Asa ca de data aceasta, avind o zi la dispozitie si niciun plan fix, am ales sa ne plimbam la picior, incercind sa vedem cat mai mult din centrul orasului.

Orice vizita la Milano incepe cu Galeria Vittorio Emanuele II si Duomo

Am inceput bineinteles cu singurul loc pe care il stiam si unde mai fusesem: Duomo, piata din jur si galeria Vittorio Emanuele II:

Castelul Sforzesco, simbol al orasului

Am capitulat in fata aglomeratiei, si am cand am zarit pe harta Google un loc verde, semn de parc, ne-am indreptat urgent intr-acolo, nestiind la ce sa ne asteptam. Ce am gasit ne-a depasit asteptarile (nu facusem nicio documentare prealabila despre ce putem face in Milano).

Am gasit castelul Sforzesco, acum un simbol al orasului, dar in trecut o fortareata cu o istorie tumultoasa, fiind multa vreme simbolul atat al tiraniei, cat si al dominatiei externe asupra orasului. In spatele zidurilor groase ale cetatii se intinde parcul Sempione, cu multa verdeata, putina aglomeratie, alei largi si un lac in care se odihneau la soare o multime de broaste testoase si pasari.

Ziua in Milano se termina la Teatro alla Scala

Seara ne cumparasem bilete la Opera, la Teatro alla Scala. Intamplarea a facut ca spectacolul sa fie unul cu totul neobisnuit, o opera moderna despre efectele poluarii asupra Pamantului, in care s-a cantat in engleza si au fost imbinate multe efecte speciale.

Am incheiat seara cu noua mea pasiune in bauturi neacolice, San pellegrino Chino, o bautura facuta din portocale amare, iar a doua zi dimineata am pornit catre destinatia noastra: lacul Como, dar despre frumusetea acelor locuri in alta postare.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare