Sus
  >  Destinatii   >  America Centrala   >  Traseu de 2 saptamani cu copiii prin Costa Rica

Pandemia nu ne-a lasat sa ajungem de Paste in Costa Rica cu copiii, cum era planul, si tot pandemia ne-a oferit cam ca singura „solutie” pentru vacanta de iarna aceeasi frumoasa tara din America Centrala, plina de vulcani, paduri si intre doua oceane. Asa ca am continuat excursia noastra prin Americi de iarna, zburind din Aruba in San Jose, pentru doua saptamani de explorat Costa Rica.

>> Am regasit multe din locurile senzationale vazute de noi prin Costa Rica, si despre care povestesc in acest articol, in excursia organizata de Paste 2023 prin aceasta superba tara de catre Fresh Holidays. Mai sunt doar locuri pentru 2 familii disponibile, si termenul maxim de inscriere este 30 ianuarie. Vezi programul Fresh Holidays al excursiei prin Costa Rica!

Citeste mai multe despre traseul nostru prin Costa Rica: San Jose | 3 vulcani: Poas, Irazu, Arenal | plaje la oceanul Pacific | prin paduri tropicale: La Paz, Monteverde

Cum am ajuns in Costa Rica cu copiii si care sunt regulile de intrare in tara prin aeroportul din San Jose?

Noi am aterizat in aeroportul international din San Jose dupa 10 zile in Aruba, cu o escala scurta in Panama. Insa daca vei veni direct din Europa, cel mai probabil te vei imbarca in zborul de 10 ore transoceanic dintr-unul din huburile aviatice Amsterdam, Madrid, Frankfurt or Paris. 

In aceste vremuri pandemice, pentru a intra in Costa Rica ai nevoie ca doua conditii sa fie indeplinite: sa completezi un formular online si sa ai achizitionata o asigurare de sanatate care sa intruneasca toate conditiile oficiale. Noi am ales una din cele doua variante puse la dispozitie de autoritatile costaricane; desi pretul a fost semnificativ mare, nu am gasit alta varianta care sa ofere tot ceea ce era nevoie pentru intrarea in tara. Granitele terestre erau, in momentul in care am intrat noi, inchise turistilor.

Inceput de vacanta in Costa Rica, printre vulcani, in San Jose

Primele nopti le-am dormit la margine de San Jose, pentru a explora centrul urban al Costa Ricai si muzeele sale de exceptie, dar si a explora din vulcanii ce inconjoara capitala. Poas insa nu a vrut sa ni se arate si ne-a asteptat cu ceata de nepatruns, dar pe poalele lui am avut o prima experienta faina: vizita la Hacienda Alsacia, singura ferma de cafea detinuta de Starbucks.

Urmatorul stop care ne-a lasat cu gura cascata a fost Podul Tarcoles, si multimea de crocodili ce stateau sub el la soare.

Am continuat cu mai multe zile la oceanul Pacific. Intai am poposit pe Palo Seco, una din cele mai frumoase plaje pe care le-am vazut noi in peste 90 de tari vizitate.

Apoi am continuat cu explorarea Parcului National Manuel Antonio, una din cele mai renumite zone turistice din Costa Rica, si nu degeaba. Aici am facut cunostinta cu celebrii lenesi, si ne-am amuzat teribil sa ii admiram printre ramurile cu frunzis des al padurilor din Costa Rica.

La plecarea de la ocean inspre munti am oprit un pic in celebra statiune de surf Jaco, doar pentru a o admira de sus.

La Paz Waterfall Gardens, magia cascadelor din Costa Rica

Am oprit la La Paz pentru doua nopti, prilej sa facem o serie de trasee printre cascade, dar si sa facem cunostinta cu animale precum lenesi, fluturi or maimute, din rezervatia de aici. Hotelul in sine a fost magic, cu o cascada in camera si hamac cu vedere la vulcanul Poas pe balcon.

Impunatorul vulcan Arenal, si multitudinea de activitati pe care le-am avut in jurul lui

Urmatorul nostru stop a fost la poalele vulcanului Arenal, in La Fortuna, pentru cateva zile de hike-uri senzationale, prin campuri de lava si pe poduri atarnate, vizite la ferme de cacao si balaceli in minunat de calde ape termale.

Monteverde, si padurea dintre nori a urmat (mai fusesem in Mashpi din Ecuador acum ceva vreme, si ne placuse teribil), si am avut parte iar de trasee de hike frumoase, multe animale si o vizita, de data aceasta, la o fabrica de branzeturi si lactate. Ba chiar am ajuns pana la Continental Divide, diviziunea continentala, sira spinarii a Americii, ce este perfect vizibila din Rezervatia Monteverde.

Plaja si vulcan, in program pentru ultimele cateva zile

O ultima vizita la plaja am facut-o in micul sat Caldera cu o plaja lunga, cu streetfood de-a lungul ei, unde am mancat unul din cele mai delicioase pranzuri din Costa Rica. Intai chiar pe plaja, cu o portie de porc gatit intr-un mod aparte, cu muulte legume, si apoi pe malul lagunei, unde pestii si fructele de mare erau proaspat scosi din apa si la ordinea zilei.

Ultimele 2 experiente din Costa Rica au fost atat de diferite, dar totusi in acelasi loc. Am vazut vulcanul Irazu si cei 3432 metri ai sai inaltime intai pe ceata, o experienta supra realista si mistica, si apoi in toata frumusetea sa, cu toate craterele perfect vizibile, sub un cer bleu intens si un soare orbitor.

Citeste mai multe despre traseul nostru prin Costa Rica: San Jose | 3 vulcani: Poas, Irazu, Arenal | plaje la oceanul Pacific | prin paduri tropicale: La Paz, Monteverde

Am lasat in urma aceasta frumoasa tara din America Centrala cu gandul de a reveni la ea cat de curand. Avem multe zone in care nu am ajuns, pe plajele din Caraibe sau Pacific, dar si la vulcanul Poas cel care nu a vrut sa ne arate craterul sau!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare