Sus
  >  Destinatii   >  Unde mergem la ski prin Elvetia

Elvetia este posesoarea unora dintre statiunile de top pentru amatorii de sporturi de iarna precum ski si snowboard, dar si pentru pasionatii de drumetii montane prin zapada, dupa cum aveam sa descoperim cu placere anul trecut.

Si… unde mergem la ski si la zapada in Elvetia?

Sa ajungem la ce e mai distractiv: unde mergem la ski in Elvetia? Tara cantoanelor iti ofera o sumedenie de statiuni, pline de partii pentru toate gusturile. Iata ce am testat noi!

Jungfraujoch, domeniul de ski de sub Top of Europe

Peisaje exceptionale, si posibilitatea sa urci pe Top of Europe, si cateva regiuni de ski cu urcare din Grindelwald, asta primesti daca iti alegi o vacanta de ski in aceasta zona.

La ski pe ghetarul Titlis

La o ora de Zurich se inalta la peste 3000m ghetarul Titlis, sus pe care ajungi cu o fantastica si noua cabina rotitoare. Sus pe ghetar ai mai multe activitati la alegere: sa vizitezi o pestera de gheata, sa mergi pe un pod atarnat de-a lungul culmilor stancoase ce strapung gheata vesnica a lui Titlis sau, iarna, sa pornesti pe ski-uri ori snowboard la vale. Statiunea din care urci pe Titlis se numeste Engelberg, si in total vei avea aici 80 de km de partii (in proportie mare de nivel destul de ridicat) deservite de 18 instalatii de urcare.

Cea mai family friendly statiune din Elvetia: Laax-Flims

Sus in topul personal de statiuni de ski kids-friendly in Elvetia este domeniul schiabil ce se intinde intre Flims si Laax, unite sus pe munti de numeroase instalatii, 28 pentru a fi exacti pentru 187 km de partii. In fiecare dintre statiuni este organizata o scoala de ski pentru copii, cu un mic secret: la jumatatea orelor spiridus si alte personaje magice ale padurilor vin sa ii felicite pe micii schiori in devenire.

Zermatt, ski sub Matterhorn

Cel mai faimos munte al Elvetiei, Matterhorn cu silueta sa inconfundabila, sunt fundalul pentru o sumedenie de partii la altitudine. Noi l-am admirat doar pe timp de vara, in cateva zile petrecute la inaltime.

Arosa, ski de top si partii negre pentru experti

Arosa e una din cele mai atractive statiuni pentru skiorii experimentati, cu mai multe partii cu inclinatii mari, negre, pentru experti, si posibilitate de ski off piste. Citeste mai multe despre un weekend de ski in Arosa.

Adelboden, o statiune mai necunoscuta cu peisaje extraordinare

Adelboden nu se numara printre statiunile cunoscute pe plan extern ale Elvetiei, dar nu cu motiv. Ai peste 200de km de partii aici, si peisaje absolut minunate cu varfurile stancoase din jur, acoperite de zapada. Citeste despre un weekend de ski in Adelboden.

Schilthorn, ski in Elvetia a la James Bond

Intri direct in serviciul Maiestatii Sale cand urci pe partiile de sub Piz Gloria, varful facut celebru de agentul 007. Si tot ca el vei cobora de la inaltime, fugarit sau nu de de bond villains. Admira mai multe poze de pe Schilthorn.

Gstaad, ski la 5 stele in Elvetia

Gstaad e una din statiunile de top ale Elvetiei, venita la pachet cu o pleiada de hoteluri de 5 stele. Gasesti bineinteles cazari pentru toate buzunarele, si partiile nu te vor dezamagi nici ele!

Inca pe lista noastra: Glacier3000, Verbier, StMoritz. Voi pe unde ati mers la ski in Elvetia?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare