Sus
  >  Destinatii   >  Unde mergem la ski prin Elvetia

Elvetia este una din putinele tari care si-au deschis partiile de ski si statiunile, fara prea multe restrictii pentru turistii straini. 

Ce restrictii sunt insa pentru intrarea si o vacanta de ski in Elvetia?

Cateva dificultati sunt:  momentan este galbena, deci se impune autoizolare la intoarcerea in Romania, dar prognoza e ca nu va ramane mult asa. La intrare pe cale aeriana ni se cere un test COVID facut in ultimele 72h de ore, dar acest lucru nu este momentan necesar la intrarea rutiera.

In statiuni, hotelurile si partiile, cu instalatiile aferente, functioneaza normal. Restaurantele insa, in februarie, sunt doar in regim take away, inclusiv cele alpine sau apres ski-urile. Poti insa manca fara probleme la hotelul la care esti cazat.

Si… unde mergem la ski in Elvetia?

Acum ca am epuizat detaliile organizatorice ale pandemiei, sa ajungem la ce e mai distractiv: unde mergem la ski in Elvetia? Tara cantoanelor iti ofera o sumedenie de statiuni, pline de partii pentru toate gusturile. Iata ce am testat noi!

Jungfraujoch, domeniul de ski de sub Top of Europe

Peisaje exceptionale, si posibilitatea sa urci pe Top of Europe, si cateva regiuni de ski cu urcare din Grindelwald, asta primesti daca iti alegi o vacanta de ski in aceasta zona.

Zermatt, ski sub Matterhorn

Cel mai faimos munte al Elvetiei, Matterhorn cu silueta sa inconfundabila, sunt fundalul pentru o sumedenie de partii la altitudine. Noi l-am admirat doar pe timp de vara, in cateva zile petrecute la inaltime.

Arosa, ski de top si partii negre pentru experti

Arosa e una din cele mai atractive statiuni pentru skiorii experimentati, cu mai multe partii cu inclinatii mari, negre, pentru experti, si posibilitate de ski off piste. Citeste mai multe despre un weekend de ski in Arosa.

Adelboden, o statiune mai necunoscuta cu peisaje extraordinare

Adelboden nu se numara printre statiunile cunoscute pe plan extern ale Elvetiei, dar nu cu motiv. Ai peste 200de km de partii aici, si peisaje absolut minunate cu varfurile stancoase din jur, acoperite de zapada. Citeste despre un weekend de ski in Adelboden.

Schilthorn, ski in Elvetia a la James Bond

Intri direct in serviciul Maiestatii Sale cand urci pe partiile de sub Piz Gloria, varful facut celebru de agentul 007. Si tot ca el vei cobora de la inaltime, fugarit sau nu de de bond villains. Admira mai multe poze de pe Schilthorn.

Gstaad, ski la 5 stele in Elvetia

Gstaad e una din statiunile de top ale Elvetiei, venita la pachet cu o pleiada de hoteluri de 5 stele. Gasesti bineinteles cazari pentru toate buzunarele, si partiile nu te vor dezamagi nici ele!

Inca pe lista noastra: Glacier3000, Verbier, StMoritz. Voi pe unde ati schiat in Elvetia?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare