Sus
  >  Destinatii   >  La ski in Elvetia: Weekend in Arosa

Unde sa mai mergem, unde sa mai mergem un weekend de ski in afara Romaniei? Hai in Elvetia, in Arosa!

Poate nu tocmai cunoscuta pentru turistii romani, Arosa este o statiune montana, atat pentru sporturi de iarna, cat si pentru plimbari vara, usor de ajuns din Bucuresti. Din Bergamo, al carui aeroport este deservit direct din Bucuresti, cu masina, faci in jur de 3h si jumatate, pe un drum ce serpuieste printre munti si vai superbe, de-a lungul coastei lacului Lugano si pe langa alte doua lacuri mari si frumoase din Italia, Maggiore si Como.

Unde sa te cazezi in Arosa, Elvetia, pentru un weekend de ski

Arosa iti ofera partii de ski fix din buza hotelurilor, o gondola mica si bleu porneste din centru, in jurul ei fiind situate mare parte din posibilitatile de cazare. In plus, cel mai mare si mai celebru hotel din statiune, Grand Hotel Tschuggen, iti ofera ski-in/ski-out, cu ajutorul funicularului privat, care porneste de la hotel si care te lasa direct pe partii. Funicularul, format din 2 vagoane, are o ruta foarte abrupta, si iti ofera aproape o experienta extrema, de roller-coaster.

Un alt hotel simpatic este situat la intrarea in statiune, Garni The Lindemanns, o cladire colorata, cu multe coloane si detalii, inspirata clar din stilul inconfundabil al lui Hundertwasser (unul din arhitectii mei preferati, ale carui creatii le-am admirat in multe locuri din Austria, prin Viena, Bad Blumau, Tulln, dar si tocmai la capatul lumii, in Noua Zeelanda ).

Cum sunt partiile de ski in Arosa?

O data urcati pe domeniul skiabil, Arosa iti ofera 60km de partii de toate gradele de dificultate, pana la maxim 2800 de metri (pornind de la 1800m, altitudinea la care este situata statiunea). In plus, din 2013 partiile din Arosa sunt legate de cele din Lenzerheide, de o telecabina de dimensiuni generoase, ce parcurge traseul intre 2 varfuri muntoase de peste 2500m, astfel incat poti beneficia de zeci de kilometri in plus de partii. Partiile sunt pentru toata lumea, de la lungi, frumoase si facile, la foarte dificile, cea mai abrupta fiind cu inclinatie de 66%, si in trecut loc de desfasurare de concursuri sportive.

 

Cabane pentru a manca un pranz la inaltime gasesti pe marea majoritate a varfurilor din jur, cu restaurante cochete si preparate traditionale, iar aproape de statiune, pe traseul de inceput al partiilor, te asteapta un apres ski cu petreceri si muzica live la finalul zilei de ski. Dar si cu un loc de joaca haios, in forma de ratrac, pentru cei mici.

 

Daca nu esti skior, in partea inferioara a partiilor te asteapta trasee lungi pentru sanie, sau posibilitatea de a te plimba pe zapada, pe drumurile special amenajate.

Apres ski in piscina

Seara, dupa ski, ce e mai bun decat o balaceala in apa calda. Grand Hotel Tschuggen te asteapta cu un spa cu o arhitectura deosebita, cu piscine cu apa calda, inauntru si afara. Seara, ele sunt luminate de niste turnuri de sticla, creatie a arhitectului Mario Botta.

Arosa a fost prima noastra experienta de ski in elvetian, si am vrea la anul sa repetam, intr-una din multitudinea de alte statiuni ce populeaza muntii din Elvetia, in aceeasi formula, de weekend cu zbor in Italia (similar am fost si un weekend la ski in jurul masivului Monterosa in acest an).

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare