Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Un weekend cu copiii in Delta Dunarii, la Peninsula Resort

In unul din primele weekenduri din septembrie, am decis sa mai profitam un pic de inca vremea varatica si sa mergem pentru 2 zile in Delta Dunarii cu copiii, la Peninsula Resort, un hotel tare simpatic pentru intreaga familie.

A fost pentru prima data cand Ema a facut cunostinta cu aceasta minune naturala a Romaniei, iar Lucas, care a mai fost mic fiind, la Sfantu Gheorghe, dar si in Murighiol, nu stiu daca isi mai aducea ceva aminte.

Hotelul Peninsula Resort este situat pe malul unui canal, si are o arhitectura deosebita, o imbinare intre o silueta moderna si elemente rustice, traditionale, iar o plimbare pe ponton si prin curte este tare placuta, si cu privelisti frumoase in jur.

>> Rezerva si tu un weekend la Peninsula Resort in Delta Dunarii

 

Ce poti face cu copiii la Peninsula Resort si in Delta Dunarii intr-un weekend?

 

1. Balaceala la parcul acvatic Peninsula Resort, copiii fericiti

Ce deosebeste Peninsula Resort de alte cazari din Delta Dunarii este parcul sau acvatic, cu multe topogane si piscine. In care copiii s-au balacit cu entuziasm si pe indelete.

 
 

2. Sa admiri apusul deasupra Deltei Dunarii din turnul topoganelor

 

 

Topoganele acvatice sunt accesibile dintr-un turn inalt, care, de la platforma sa superioara, iti ofera locul perfect pentru a admira un apus rosiatic de delta.

3. Plimbare pe canalele si lacurile din Delta Dunarii

Poti inchiria si de la hotel diferite mici ambarcatiuni sa profiti de plimbari pe apa, cum ar fi barcute sau caiace, sau poti organiza o excursie pe fascinantele canale ale Deltei, si lacurile sale, in care sa admiri flora si fauna unice.

4. O excursie cu copiii la Padurea Letea, o minune naturala din Delta Dunarii

Unul din cele mai fascinante locuri vizitate de noi in Romania anul trecut a fost Padurea Letea. De neratat intr-o vacanta in Delta Dunarii. Citeste aici mai multe despre ce poti face la Letea.

5. Cina cu copiii si plimbare la Mahmudia, la 15 minute de Peninsula Resort

La 15 minute de Murighiol se afla alt orasel, Mahmudia, de altfel poarta catre plimbarile cu barca pe canalele Deltei Dunarii. Poti veni aici pe searta, pentru o plimbare pe mica faleza inspre canalul ce face legatura cu Delta si o cina cu peste la unul din restaurantele de aici.

6. Un stop cu un strop de istorie la Cetatea Halmyris, aproape de Peninsula Resort

La 2km de Murighiol, o veche cetate romana te asteapta sa ii descoperi secretele. Aici au fost dezvelite monumente de arhitectură militară, civilă şi religioasă, între acestea bazilica episcopală cu cripta primilor martiri dobrogeni: Epictet şi Astion. Vizita incepe cu micul muzeu, si apoi vei porni la explorari printre pietre si ruine cu atata istorie.

7. Viziteaza superba Enisala

Daca din Delta te intorci in Bucuresti sau Tulcea, drumul te va duce pe langa zidurile cocotate pe deal ale superbei cetati Enisala, care merita cu prisosinta o vizita. Citeste aici mai multe despre o vizita la Enisala.

8. Opreste pe drumul spre Peninsula Resort la cetatea Histria si mananca cu copiii la Cherhana

Histria e o oprire fascinanta, cu un muzeu bine pus la punct, gata sa te poarte in istoria romanilor din aceasta zona, si cu o plimbare prin vechiul oras antic pana pe malul lacului Razim. In plus, la poarta sa, te asteapta sa te realimentezi cu o energie Cherhanaua Histria, unul din restaurantele noastre preferate cand ajungem in zona. Citeste aici mai multe despre Histria.

Bineinteles, acestea sunt doar cateva dintre obiectivele din zona, si cele pe care am reusit pana acum sa le vizitam noi. Pe lista mea mai sunt multe altele: vizitarea orasului Sulina, relaxare la Gura Portitei, cetatea Argamum si explorarea Muntilor Macinului, in care am ajuns doar un pic si deloc suficient. In 2018 am deasemenea in plan o mica incursiune in Delta Dunarii, cel putin. Sa vedem unde insa!

>> Rezerva si tu un weekend la Peninsula Resort in Delta Dunarii

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare