Sus
  >  Calatorii cu copii   >  La ski cu copiii in statiunile Laax-Flims din Elvetia

Am mai povestit de-a lungul anilor de diferite domenii schiabile din Elvetia, este printre tarile noastre preferate pentru un weekend de ski. Anul trecut, cu ocazia unui weekend prelungit de 24 ianuarie, am decis sa mergem in doua locuri noi din Elvetia, pentru a vedea cat mai mult dintre muntii frumosi ai acestei tari. Intai am mers sus la 3000 de metri, pe ghetarul Titlis, si apoi ne-am dus in una din cele mai kids-friendly statiuni montane, in Flims-Laax, pentru cateva zile de zapada, ski, plimbari in aer curat elvetian.

Cum este la ski in Flims-Laax

Flims-Laax este cunoscut pentru a oferi unele dintre cele mai extinse și variate domenii de schi din Elveția. Cu peste 224 de kilometri de pârtii, se adresează atât începătorilor, cât și avansaților. Există pârtii ușoare și intermediare pentru cei mai puțin experimentați, dar și trasee mai dificile și provocatoare pentru schiorii și snowboarderii avansați.

De asemenea, stațiunea are un snowpark de top, cunoscut sub numele de „Laax Superpark”, care atrage snowboarderi și schiori freestyle din întreaga lume. Cu facilități precum halfpipe, elemente de freestyle și diverse trasee, acesta este un punct de atracție pentru iubitorii de sporturi de iarnă extrem.

Cum noi mergeam cu copiii, ne-a interesat si o scoala de ski dedicata lor. Si tocmai pentru aceasta am ales Flims-Laax, unde e una din cele mai cool scoli de ski pentru copii posibila: Ami Sabi Snow Wonderland, unde la jumatatea orelor de ski copiii primesc ceai si biscuiti, si asculta legende de la spiritele padurii, care ii viziteaza la scoala de ski.

Ce ne-a mai placut tare mult in Laax este faptul ca pe malul lacului Lag Grond, acum partial inghetat, era amenajat un mic ski lift, cu funie, pentru copii, pe care il puteau folosi fie pentru a mai exersa schiatul, fie pentru a se da cu sania pe o mica partie amenajata special pentru cei mici, fara pret extra. Chiar langa era si un restaurant potrivit pentru pranz sau cina, cu privelisti catre lac si zapada.

Ce am mai facut in afara de ski in zona Flims-Laax? Drumetii!

Ne place tare mult in Elvetia ca in domeniile skiabile sunt amenajate nu doar partii de ski, ci si de sanie, dar si de drumetii sau de snowshoeing.

Asa ca, in fiecare zi, pe langa schiat, ne-am si plimbat in peisaje inzapezite de vis.
Intai am mers jos, in statiune, pe Drumul Dragonului, o de peste 3km la inaltime pe cea mai lunga pasarela printre copaci din Europa, Treetop, in cochetul Flims, traseu cocotat pe pasarele si piloni ce incepe chiar langa gondolele ce te urca sus pe munte. Aici ne-am intalnit in drumul nostru si cu alte spirite ale padurii, ce ne-au povestit despre fauna si flora zonei.

Apoi am urcat, cu o serie de instalatii, pana la unul din cele mai inalte puncte din Laax, la varful Vorab la 2570n, deasupra norilor. De acolo incep partii, dar si trasee de drumetie la vale, pana la o zona intermediara de gondole. Pentru copii au fost cu aceasta ocazie primele drumetii lungi de iarna la altitudine mare, si le-a placut tare mult si lor! In Laax am pornit de la peste2500m altitudine aproximativ, si am mers prin zapada peste 3 ore si peste 8 km la -11 grade.

O noua zi, o noua zi de scoala de ski si apoi o noua drumetie in zapada. De data aceasta, tinta noastra au fost stancile Sardona, inscrise UNESCO, un exemplu de munti aparuti din dinamica si ciocnirea placilor tectonice, la care ajungi dupa cativa kilometri de traseu inzapezit.

Nu am ratat nici sa ne plimbam prin cele doua statiuni surori, Laax si Flims, si, spre marea incantare a copiilor, am cautat peste tot elefantii colorati si pictati care au luat cu asalt strazile si muntii din jur.

Unde ne-am cazat in Flims-Laax?

Am cautat ceva hotelul perfect pentru familia noastra, pana am dat peste un castel mic, roz, cu apartamente de familii, piscina indoor si la preturi accesibile (pentru Elvetia), si a fost parca scos din din povesti: Schweizerhof Romantik Hotel & SPA.

>> Citeste si despre alte statiuni de ski in Elvetia

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare