Sus
  >  Destinatii   >  La ski pe partiile din Adelboden, Elvetia

Adelboden nu este una din statiunile cunoscute de ski din Elvetia, ci doar un aproape-secret ascuns intre munti, la o ora de Interlaken. Noi am ajuns aici pentru un weekend de ski si zapada, la sfarsitul unui ianuarie cam mofturos cu vremea.

Cum sunt partiile de ski si snowboard din Adelboden?

Chiar daca nu este extrem de cunoscuta, acest lucru nu inseamna ca nu are partii suficiente sau calitative. Ba chiar din plin! Ai la indemana peste 200km de partii, pe mai multi versanti muntosi, cu mai multe puncte de legatura cu statiunea de jos si satele ei inconjuratoare. In plus, partiile sunt de toate nivelele, de la bleu pentru incepatori pana la negru pentru experti. Cateva zile nu te plictisesti aici, si nu repeti traseele, cu siguranta! 

Fetita de lemn, simbol al zonei, te intampina in mai multe locuri pe partie, langa apres skiuri si restaurante cochete.

La baza de la Geils gasesti o serie de restaurante traditionale, si tot de acolo poti lua autobuzul inapoi in Adelboden, daca nu mai vrei sa schiezi partia lunga (bleu) de coborare.

>> Rezerva si tu o vacanta de ski la Adelboden

Ce mai poti face in Adelboden in afara de ski?

Domeniul schiabil este suplimentat si de o retea de hike pe zapada, bine marcat, cu trasee departe de partii, pentru a nu incurca. Noi am experimentat doua dintre aceste trasee, care se puteau face cu usurinta, aproximativ 8 kilometri in total de plimbari prin peisaje minunate, pe zapada. Se pot face fie cu ghete de iarna, fie cu rachete de zapada.

O alta retea bine pusa la punct este cea a derdelusurilor de sanius, unele partii de sanie fiind de peste 10km lungime.

Blausee – lacul albastru la care am oprit in drum spre weekendul nostru de ski la Adelboden

O mica si colorata comoara elvetiana, in nuante vii, acesta este Blausee, lacul albastru ascuns in padure, la margine de munte stancos, la doar 20 de minute de Adelboden. Pana la lac vei face un mic traseu printr-o padure plina de stanci acoperite de muschi verde, iar apoi poteca te va conduce de jur imprejurul lacului, pentru a ii admira bleul intens, pestii negri, dar si inedita statuie a unei fete, ce inca isi asteapta iubitul pe malul lacului, o poveste de dragoste trista din legendele locului.

Tot pe malul lacului este amenajat si un hotel cu restaurant, iar vara poti porni in mai multe trasee de diferite lungimi de aici.

Popas pe malul Thunersee, pentru a admira muntii si apa

Drumul inspre Adelboden de la Zurich te duce pe langa unul din marile lacuri ale Elvetiei, Thunersee, la care poti opri pentru o mica plimbare, este amenajata alee de jur imprejurul sau, asa ca poti opri unde iti este mai la indemana.

Unde ne-am cazat in Adelboden?

Am ales un hotel in centrul statiunii, The Cambrian, ce ne-a oferit nu doar peisaje minunate de pe geamul camerei, dar si o piscina minunata, cu apa calda, pentru dezmortirea picioarelor dupa o zi de schiat or umblat pe munte.

>> Rezerva si tu o vacanta la The Cambrian

In plus, seara chef Bryn Williams, un celebru bucatar din Wales, ne astepta cu un menu gourmet exceptional, preparate elvetiene reinterpretate de exceptie.

Cu siguranta vrem sa revenim si pe timp de vara aici, peisajele in nuante de verde cred ca sunt de asemenea exceptionale, si total diferite de cele de iarna!

>> Citeste si despre alte locuri unde poti merge la ski in Elvetia.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare