Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Bulgaria   >  Traseu de iarna din Borovets spre Varful Aleko

Borovets, am spus-o de multe ori, e statiunea mea de ski preferata din Bulgaria. Dar de data aceasta, in afara de testatul partiilor deservite de gondole si telescaune, am testat si un traseu de iarna de aproximativ 14km, de la gondola Yastrebets pana pe varful Aleko si inapoi pe jos in statiune. Citeste insa si despre cum a fost la ski cu copiii in Borovets.

Cum pornesti intr-un traseu de iarna pe munte din Borovets?

Poti alege sa urci cu telescaunul din fata hotelului Rila, or cu gondola Yastrebets, care te duce direct la 2365m inaltime.

De la capatul telescaunului poti porni pe Musala Pathway in jos (sau in sus), dar daca urci direct gondola, culmile cu gol alpin de sub varful Musala sunt ale tale.

Orice traseu montan incepe cu un pic de repaos, se stie, asa ca imediat dupa ce am coborat din cabina ne-am oprit la sezlongurile si terasele panoramice de sus de la Yastrebets pentru un vin fiert.

In sus inspre varful Aleko, la 2713m

Apoi am luat-o in sus pe langa cele 2 teleski-uri si un telescaun ce deservesc, succesiv, partiile de la altitudine ale Borovets-ului, inspre Varful Aleko, tinta noastra in aceasta zi insorita de iarna, cu peisaje extraordinare inspre Vitosha, muntele de deasupra capitalei Sofia, dar si catre cele 7 lacuri Rila (un traseu minunat pe timp cald), o zona acum complet inzapezita. 

De pe Aleko am admirat in toata splendoarea pe vecinul cel celebru, Varful Musala, cel mai inalt varf din Balcani, la care promitem sa revenim, pana sus, pe timp de vara.

Musala Pathway, lungul si frumosul traseu de iarna ce te reintoarce in Borovets

Am pornit spre coborare, pe Musala Pathway, traseul de hike din valea pudrata de pini inzapeziti, ce te lasa inapoi fix in centrul statiunii Borovets. Este un drum forestier, acum acoperit de zapada, ce te plimba prin paduri de pin, pe langa stanci gigantice, si de-a lungul unui parau zglobiu chiar si pe vreme rece.

Cam acesta a fost traseul nostru de o zi de iarna prin muntii de deasupra statiunii Borovets. In total: 14km prin zapada si peisaje frumoase! De revenit vara, pentru a ajunge la Varful Musala!

>> Rezerva si tu cazare la Borovets

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare