Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Bulgaria   >  Cum a fost traseul catre cele 7 lacuri de pe Muntele Rila

Poze cu unul sau mai multe deodata lacuri de pe Rila ma bantuie de ceva vreme si de abia asteptam momentul propice sa le vedem si noi cu proprii nostri ochi. Si iata ca un weekend la Melnik cu intoarcere via Sofia (chiar pe langa muntele cu pricina) s-a dovedit ocazia perfecta. Si am reusit astfel sa vedem cele 7 lacuri de pe Muntele Rila.

Traseul incepe mai sus de statiunea Sapareva Banya, unde nu trebuie sa ratezi singurul gheizer din Europa continentala, si de unde mai urci cativa kilometri cu masina pana la inceputul traseului cu telescaunul, cel ce te va duce, nu foarte rapid, sus langa cabana Rila.

De la cabana Rila traseul se ramifica, putind alege sa pornesti pe partea de jos la inceput, lasind coama cu privelisti panoramice la final, sau invers. 

Dupa un pic de urcus, destul de repede vei fi rasplatit cu primul lac, o priveliste fantastica. Si rand pe rand toate 7 iti vor fi infatisate in fata ochilor: Dolnoto Ezero (Lacul de jos), Ribnoto Ezero (Lacul Peste), Trilistnika (Trifoi), Bliznaka (Geamanul), Babreka (Rinichiul), Okoto (Ochiul) si Salzata (Lacrima).

Urcusul pana la Salzata (Lacrima), cel mai la inaltime lac din Balcani, este cea mai dificila parte a traseului, dar totusi nu atat de dificila cat sa nu merite sa ajungi pana acolo. In plus, de acolo de sus, de la 2535m, panorama ce ti se desfasoara sub ochi, cu 5 din cele 7 lacuri de pe Muntele Rila, este incredibila.

Traseul continua printr-un urcus inapoi pe o coama deasupra telescaunului, de pe care vei cobora chiar langa cabana. In sezon coada pentru a cobora inapoi la parcarea de jos cu telescaunul are dimensiuni considerabile, asa ca noi am preferat sa coboram in continuare tot pe jos, un plus de aproximativ 7km la vale.

Muntii Rila mi-au placut teribil cand am fost la ski in Borovets, sau cand am vizitat manastirea Rila, faimosul lacas de cult bulgaresc, iar acum, pe vara, mi-au placut chiar si mai mult, traseul la cele 7 lacuri fiind posibil cel mai frumos hike al nostru din acest an. Ard de nerabdare la anul sa revenim pe culmile Rilei, pentru alte trasee ce se anunta spectaculoase.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare