Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2019 - Anul insulelor   >  Prin ce insule am trecut in 2019?

2019 a fost pentru noi Anul insulelor. De ce spunem asa? Pentru ca in fiecare an ne facem o rezolutie de calatorie, asa, ca un mic indrumar pentru ce destinatii sa alegem. Bineinteles, nu toate calatoriile noastre din acele 12 luni vor „intra in rezolutie”.

Asa s-a intamplat si anul trecut, cand, ne-am inceput anul pe plaja, dar plaja de continent, in Vietnam, ca na, asa s-a nimerit. Dar imediat dupa aceea ne-am revenit la ideea initiala, de a vizita cat mai multe insule, si in primele zile din ianuarie am zburat cu copiii in Hong Kong si Macao (si am vizitat si Disneyland HK, care, convenabil pentru rezolutia noastra, se afla pe o insula).

Dupa 13 ani prin insulele Venetiei

Intr-o dimineata de ianuarie insorit, in drum spre ski in Tirolul de Sud, aterizind noi in Treviso, am decis sa dam o fuga prin laguna Venetiei, pasind astfel pe noi insule intretaiate de frumoasele canale venetiene. Ne-am bucurat de o Venetie cum rar gasesti, cu putini turisti, dar, desi plina iarna, cu soare si neinundata.

Continuam sa sarim din insula in insula in primavara, aterizind pentru un weekend in draga noastra Irlanda (pentru plimbari cu iz istorici in peisaje exceptionale), dar si o vizita la o mica insula cu aer misterios, Inis Mor, cea mai mare dintre Insulele Aran.

Tot in primavara, dar cu copiii de data aceasta, in vacanta scolara de Paste, am decis sa vizitam alt arhipelag faimos, de data aceasta pentru fauna sa endemica: Insulele Galapagos, in largul Pacificului, la care ajungi via frumosul Ecuador (unde am poposit timp de 2 saptamani).

Insula Pastelui, o calatorie extraordinara

Inspre vara am vizitat in doi o alta insula in Pacific, si ale sale misterioase statui gigantice: Rapa Nui, Insula Pastelui, una din cele mai frumoase experiente de calatorie de anul trecut.

Vacanta de vara ne-am petrecut-o, cum altfel, in insule. Mai precis in cele mai dragi insule ale noastre: Arhipelagul Azore. Ne-am mutat 3 saptamani pe Terceira, si am vizitat cu aceasta ocazie inca doua insule azorene invecinate: micuta Graciosa si spectaculoasa Sao Jorge.

Un alt loc pe apa vizitat a fost imperialul St Petersburg, si ale sale palate, biserici fabuloase pe insule formate intre canale.

Cea mai placuta surpriza insulara din 2019 a fost insa Isle of Man, o insula din Marea Irlandei, cu un statut cu totul special, nefacind parte nici din UK, nici din UE, cu peisaje extraordinare, castele scoase din povesti si niste animale cu totul deosebite. Iar in drum spre Isle of Man, am oprit o zi si in Liverpool, care, nu-i asa, se afla tot pe o insula.

Am incheiat anul corespunzator, pe o insula. Pe Tasmania, cea mai mare insula a Australiei, situata la sud de continent, inspre Antarctica.

Bineinteles, nu am reusit sa calatorim doar pe insule, am mai vizitat si din continente. 5 continente, mai exact, si despre o retrospectiva a tuturor calatoriilor noastre in 2 si in 4 din 2019 ne invit sa citesti 2019 (calator) in review. Pentru 2020 inca nu am formulat o rezolutie, pentru ca tot facem schimb de idei si nu ne putem hotara or pune de acord. Dar, sa ramanem la subiectul insule, spuneti-ne, voi ce insule ati vizitat in 2019 sau aveti in plan pentru 2020? Si care e cea mai frumoasa insula pe care ati pus piciorul vreodata?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare