Sus
  >  Destinatii   >  Plimbare prin Santander: ce poti vizita

De curand inca un oras mare al Spaniei a fost conectat prin zbor direct de Romania, si cum tare ne placuse coasta de nord, cu perlele sale San Sebastian si Bilbao, intr-un weekend de inceput de octombrie am decis sa ii facem o vizita in Santander.

Zborul din Romania aterizeaza seara, asa ca primul lucru cu care vei lua contact este efervescenta vietii de noapte din Santander. Pana seara tarziu terasele, barurile si restaurantele sunt pline de oameni iesiti plini de voie buna la socializare.

De dimineata ne-am inceput plimbarea din marina, pe faleza lunga a orasului. 

Am oprit in frumosul parc de pe Peninsula Magdalena, dominat de Palatul Magdalena, construit ca resedinta de vara pentru regele Alphonso al XIII si sotia sa, ce se poate vizita in weekend, cu ghid, in primele ore ale diminetii.

Tot in parc vei intalni simpatice creaturi ale marii, cateva piscine naturale adapostind foci si pinguini.

Faleza insa continua pana la o plaja lata, ce adaposteste si cazino-ul din Santander: Primera Playa de Santander

De altfel in stanga si dreapta orasului o sumedenie de plaje te asteapta sa iti completezi vizual vizita in Santander. Noi am mai oprit la Parcul natural al dunelor din Liencres, un loc absolut superb, unde valurile puternice ale Atlanticului intalnesc dune de nisip, intarite in anii 1940 de o padure plantata de pini.

Altfel, Santander e baza perfecta pentru excursii de-a lungul coastei. Poti vizita pornind de aici frumoasele orase Bilbao or San Sebastian, faimoasa (mai ales pentru impatimitii Game of Thrones) insula Gastelugatxe, dar si intreaga coasta a regiunii Asturias, masivul muntos Picos de Europa, or porni la drum pe celebrul pelerinaj Camino de Santiago.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare