Sus
  >  Destinatii   >  Australia   >  Explorind Sydney cu copiii de Craciun

Pentru vacanta de iarna scolara dintre 2019 si 2020 am ales o destinatie cu copiii cat se poate de indepartata de Romania, avind in vedere faptul ca aveam 3 saptamani la dispozitie pentru multe aventuri: Australia. Si primul stop a fost, cum altfel, Sydney.

Prima imagine din Sydney: Opera la apus

Ne-am dat jos odihniti dupa 14 ore de zbor (din care am dormit 10) cu Qatar Airways, si prima imagine pe care o avem cu Sydney este cea cu silueta operei, inca un pic luminata de razele soarelui ce de abia apusese. BIneinteles, dupa ce ne-am cazat, am iesit la o prima plimbare in aerul caldut al Australiei.

Plimbare pe care am repetat-o in fiecare seara din cele 3 petrecute cu copiii in Sydney.

Jetlag-ul ne-a trezit cu noaptea in cap, si la 5 dimineata eram, eu cu Lucas, la plimbare pe faleza Sydney Harbour, pentru a admira, de data aceasta la rasarit, fantasticele peisaje ale Sydney-ului.

Opera arata fabulos la rasarit, si multi-multi oameni profita de liniste pentru o tura de alergat in aerul colorat de dis de dimineata.

Prima plimbare dupa micul dejun, a fost, cum altfel, inspre Opera, emblema orasului. Drumul ne-a purtat de-a lungul portului, o plimbare minunata, si nu atat de aglomerata pe cat credeam ca va fi.

Plimbare cu copiii prin Gradina Botanica din Sydney

Dupa ce am pozat Opera din Sydney din toate unghiurile, ne-am continuat plimbarea inspre Gradina Botanica, un superb parc, tot pe malul apei, unde am avut contact cu interesantele pasari ibis, ce locuiesc aici. Tot din Gradina Botanica ai in fapt si cea mai frumoasa priveliste cu Opera, incadrata in florile colorate din acest parc simpatic.

Sydney de sus si un pranz cu copiii delicios

La pranz am vrut sa urcam undeva cu vedere de sus, si am ales restaurantul din hotelul Shangri-La, numit adecvat Altitude, cu o superba perspectiva asupra intregului oras (ca si alternativa, puteam urca in turnul de televiziune, insa situat un pic mai departe, ceea ce ar fi necesitat sa ne deplasam cu masina si nu pe jos, asa cum doream). In Shangri-La, la parter, era amenajat si un simpatic si mic colt de Craciun, cu un carusel complet din turta dulce, spre marea incantare a copiilor.

Pe stradutele din Red Rocks

Intoarcerea la hotel am facut-o prin cartierul The Rocks, ce strajuieste o laterala a portului Sydney Harbour, si unde in perioada Craciunului se organizeaza si o mica Piata de Craciun.

Bondi Beach cea faimoasa si frumoasa

A treia zi pe meleaguri australiene am folosit-o pentru a vizita faimoasa plaja, de surferi si nu numai, Bondi Beach. Copiii s-au jucat in valurile de la mal, noi am admirat surferii in actiune, si apoi cu totii am pornit la un hike de-a lungul coastei, pe Bondi to Congee walk, de-a lungul a nenumarate mici plaje dragute, stanci si vegetatie. La intoarcere ne-am racorit in apele reci ale piscinei Bondi Icebergs Club.

Hyatt Sydney Harbour, un hotel minunat de stat cu copiii

Dupa amiaza si seara de Ajun de Craciun (ca si toate celelalte finaluri de zi de aici) am petrecut-o la piscina noastra de pe acoperisul hotelului Hyatt Sydney Harbour, cu o priveliste exceptionala cu portul, opera si blocurile-turn din jur.

Sydney Harbour Bridge, cu copiii si fara

Iar in timp ce noi ne balaceam linistiti, unul din membrii familiei noastre a a avut o aventura aparte: a escaladat, pe deasupra, Harbour Bridge, pana in cel mai inalt punct al sau, o aventura doar pentru adulti si copii mai mari curajosi.

O ultima zi in Sydney, inainte de a ne continua explorarile prin Australia, ne-a adus doua noi aventuri. Am traversat intai Harbour Bridge, pe banda normala destinata pietonilor, cu totii, si am urcat apoi intr-unul din stalpi, pentru a avea intreaga familie perspectiva portului Sydney de deasupra podului, de la Pillar Lookout.

The Gap si Sydney Harbour National Park, ultimele opriri

Si apoi, inainte de a ne duce inspre aeroport, pentru a zbura inspre Tasmania, am mers la The Gap, pentru o plimbare pe deasupra stancilor ce se continua cu Marea Tasmaniei, dar si pentru o perspectiva, din Watsons Bay cu skyline-ul Sydney.

Ultimul popas a fost pentru un pranz in Ziua de Craciun, usor intarziat de la atatea aventuri, la marginea uneia dintre plajele din Parcul National Sydney Harbour: Shark Beach, care, din fericire, este cat se poate de fara rechini datorita unei plase montante la cativa zeci de metri in larg, si astfel perfecta pentru o dupa amiaza cu copiii.

Cam acestea au fost plimbarile noastre in Sydney cu copiii, cateva zile ce au marcat inceputul a trei saptamani hai hui prin Australia. Va urma!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare