Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Fuerteventura cu copiii, intre dune, lagune si munti

Am venit cu copiii cu feribotul dinspre sora sa Lanzarote, si inca de la inceput Fuerteventura a parut altfel. 

De la primul popas, pe plaja Castillo ne-a fost clar ca pe aceasta insula, Fuerteventura, copiii vor avea parte de plaje late, prietenoase cu cei mici.

Am pornit apoi spre nord, poposind pe rand la o salina, Salinas del Carmen, (cum am mai vazut si pe Lanzarote, Valea sacra de langa Cusco or La Palma in insulele Canare), dar si la un far impozant, cocotat pe stanci primejdioase, Faro de la Entallada.

Am ajuns apoi la Laguna de Sotavento, posibil cea mai frumoasa plaja de pe insula, unde cateva ore copiii s-au distrat pe nisip si in apa de mica adancime, cu o gramada de windsuferi, atrasi de vantul omniprezent aici, in jur.

Cel mai la sudic punct in care am poposit a fost Morro Jable, unde o noua plaja lata si extrem de lunga, si un nou far, ne-au intampinat, spre bucuria copiilor.

Pe drumul de intoarcere inapoi in nordul insulei am avut noi popasuri: puncte de belvedere, plaje scenice,, dar si un traseu catre niste pesteri fabuloase sapate de valuri in stancile de pe mal.

Betancuria este fosta capitala a insulei, oras istoric, in trecut capitala intregului Arhipelag Canar, ce si-a pastrat arhitectura specifica, si care este inconjurat de munti arizi si de drumuri de acces spectaculoase.

Ultimele zile le-am poposit langa Dunele Corralejo, in oraselul Corralejo, cu plaje cu pietricele albe si apa turcoz.

Inainte de a ne imbarca in zborul catre Gran Canaria am mai taiat pe lat insula o data, pana la El Cotillo, sat pescaresc cu lagune turcoaz si peisaje superbe strajuite de un far impozant.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare