Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Plimbari prin Insulele Canare: Cum sa iti petreci la MAXIM o zi in Gran Canaria cu copiii

Zeii aviatiei mereu ne incurca (sau ne imbunatesc, depinde cum privesti situatia) planurile cand ajungem prin Insulele Canare. Data trecuta, la intoarcerea din La Palma, incurcaturi cu avioanele ne-au oferit o seara in plus pe Tenerife, de care am profitat pentru a merge la un spectacol extraordinar de flamenco la Auditorio din Santa Cruz. De data aceasta, zborul rezervat de intoarcere anulindu-se, am fost rerutati din Fuerteventura prin Gran Canaria, cu copiii, pentru a ajunge inapoi acasa.

Am aterizat la 8 dimineata, dupa un scurt zbor intern, pe aeroportul din Gran Canaria, si am plecat a doua zi (tot dimineata, din pacate) catre Madrid. Am avut astfel 24 de ore pentru a descoperi aceasta insula, si nu le-am irosit.

Plimbare cu copiii peste Dunele din Maspalomas, un peisaj ireal in Gran Canaria

De la aeroport, dupa o cafea si un croisant de inviorare, a pornit direct catre locul care ma atragea cel mai mult din tot ce vazusem ca se poate vizita pe Gran Canaria: dunele din Maspalomas. Spre deosebire de dunele din Fuerteventura, pe care le vizitasem fix cu o zi in urma, Maspalomas sunt mult mai impozante, si pe o suprafata mult mai mare. In peisaj intra si hotelul de la marginea dunelor, Riu, cu silueta sa de castel, inconjurat de palmieri, ca o oaza luxoasa in desert. In plus, in spatele lor se zaresc muntii stancosi din centrul insulei, peisajul creat fiind impresionant. Valuri mari se sparg la baza dunelor, si desi credeam ca vom petrece jumatate de ora plimbindu-ne pe nisipul in valuri, am urcat si am coborat dune peste 3 ore, bucurindu-ne din plin de soare si peisajul desertic.

Urmatoarea destinatie: explorarea cu copiii a muntilor din Gran Canaria

Apoi, ca doar noi suntem noi, am purces direct spre munti. Prima oprire a fost la un miradouro cu peisaje incredibile cu vulcani stravechi: Mirador Degollada De La Yegua.

De altfel tot drumul care urca inspre muntii din Gran Canaria ofera privelisti incredibile, pe care am oprit si noi din loc in loc sa le pozam, dar si alte atractii: descoperiri arheologice, parcuri cu camile, posibilitati de hike, orase istorice sau restaurante traditionale canareze.

Drumetie cu copiii la Roque Nublo, al treilea cel mai inalt varf din Gran Canaria

Noi, avind un timp limitat la dispozitie, am avut insa o tinta clara: hike pana la Roque Nublo, al treilea cel mai inalt punct de pe Gran Canaria, un platou stancos fabulos, cu un bonus adaugat: priveliste superba, peste mare, catre varful lui Teide, iesit impunator din nori.

Unde ne-am cazat cu copiii in Gran Canaria?

Pe dupa amiaza am ajuns la destinatia noastra finala pe Gran Canaria. Dupa 3 insule canareze in care am stat doar pe malul marii, pe ultima din acest periplu am ales un hotel mai altfel: Parador de la Cruz de Tejeda, un hotel traditional, cu alura de castel medieval, cocotat in varful muntelui. Nu e prima oara cand alegem sa ne cazam la lantul Paradores, lant de hoteluri administrat de stat, si inventat de rege, si de fiecare data am fost tare incantati de alegere (am mai stat la un Parador modern in Cadiz, si la unul traditional in La Palma). Punctul de maxim interes a fost piscina cu apa calda, ce plutea parca deasupra norilor. Din pacate nu am prins orele in care au voie si copiii (doar dimineata), asa ca ne-am balacit cu randul, inainte de cina servita in superbul restaurant al Parador-ului.

Cam aceasta este propunerea noastra pentru cum sa iti petreci 24 de ore in Gran Canaria cu copiii, si de abia asteptam sa revenim pe aceasta insula (impreuna cu ultimele doua insule canareze nevizitate inca) pentru a o explora mai in detaliu.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare