Sus
  >  Destinatii   >  Weekend activi in Dolomiti: Plimbari prin Carezza

Muntii Dolomiti iti ofera o sumedenie de locuri cu peisaje exceptionale, locatii nu mai bune pentru a iti petrece un weekend activ. Iar azi vreau sa povestesc despre Carezza si ale sale carari montane printre stanci golase si inalte.

De la Bolzano incepi urcusul, cu masina, pe un drum in serpentine, pana la Passo Nigra (1688m) si orasele mici si sarmante din jurul lui. De aici, mai multe telecabine sau telescaune te urca aproape de fantasticul perete stancos ce separa regiunile Bolzano si Trentino.

Trasee spectaculoase prin regiunea Carezza din Dolomiti

Iti poti alege traseul in functie de tinta dorita si de dificultate, existind de la usoare pana la cele doar pentru experti, dar si via ferrate pe toate nivelele de accesibilitate. Pentru mare parte din traseele de via ferrata este nevoie de echipament specific.

In lipsa echipamentului, dar si a cunostintelor tehnice pentru a ataca astfel de trasee pe stanci, la inaltimi, ne-am multumit cu un traseu la baza varfurilor stancoase, cu nimic insa mai putin spectaculos vizual.

Drumurile ne-au tinut doar la peste 2000 de metri, cu popasuri la cabane montane sau varfuri marcate, fiecare loc parca mai frumos decat precedentul. Am mers in total peste 17km, intre refugiile montane A. Fronza alle Coronelle si Roda di Vael, si doar lasarea serii ne-a indemnat sa coboram inapoi la parcare

Am lasat locuri neexplorate si pentru un weekend viitor in Dolomiti

Un alt traseu spectaculos este cel spre Turnurile Vajolet, pe care in lipsa de timp am ales sa il lasam pe alta data (si dupa o scurta chestionare a hartilor am descoperit ca faimoasele stanci pot fi mai usor accesibile din regiunea Trentino, din Val di Fassa, traseu pe care cu siguranta il vom ataca anul viitor, in urmatorul sezon de hike.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare