Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2019 - Anul insulelor   >  Experiente inedite pe Sao Jorge, Insulele Azore
Travelista

Insulele Azore sunt locul nostru preferat din intreaga lume lunga si larga, si posibil unde am dori sa ne petrecem in liniste si natura batranetile. Si azi va povestesc despre o alta insula luata la picior de noi, Sao Jorge, din grupul central al arhipelagului Azore.

Impreuna cu Pico si Faial, Sao Jorge formeaza un triunghi, fiind usor accesibila de pe acestea doua via feribot. Noi insa am ajuns pe cea pe care multi o considera cea mai frumoasa insula din Azore de pe Graciosa, a doua cea mai mica insula, pe care am stat aproape o saptamana, si a fost ultimul nostru stop intr-o excursie de vara de cateva saptamani prin arhipelagul nostru drag al Azorelor.

Incepe ziua pe Sao Jorge cu o cafea de pe singura plantatie de cafea din Europa

Daca pe Sao Miguel sunt singurele plantatii de ceai de pe batranul nostru continent, pe o faja insorita pe la jumatatea insulei Sao Jorge se afla singura plantatie de cafea din Europa. Cateva sute de plante de arabica cresc aici in mod ecologic, ingrijite de sotii Nunes, care te asteapta, pe malul oceanului, in mica lor cafenea, la un espresso super aromat made in Azores.

Fa o drumetie intre doua faja cu peisaje ametitoare

Caracteristica de relief principala a insulei Sao Jorge sunt fajele, fasii drepte la capatul unor prapastii vulcanice abrupte, rezultate in urma eruptiilor vulcanice ce au format acest loc in mijlocul oceanului. Poate cele mai frumoase faje sunt Faja dos Cubres si Fajã da Caldeira do Santo Cristo, intre care exista un traseu in sus si in jos de-a lungul oceanului, de cateva ore dus-intors, de altfel singura legatura a locuitorilor satului de pe marginea Caldeirei de Santo Cristo cu restul insulei, pana aici neexistind drumuri de masina.

Balaceste-te in piscine naturale de pe coastele Sao Jorge, Azore

De-a lungul coastei insulei Sao Jorge vei gasi o sumedenie de piscine naturale. Noi am oprit la piscinele naturale de pe Fajã do Ouvidor, cu privelisti frumoase catre oraselul sarmant construit in jurul lor, si la marginile abrupte si inverzite ale insulei.

Alta zona frumoasa de inotat este cea de sub Farul Ponta do Topo, o piscina sapata in stanca, o mica insulita in larg si cateva puncte de acces direct al apei oceanului.

De altfel scari peste stancile vulcanice negre gasesti in multe locuri, construite pentru localnicii si (putinii) turisti ai insulei. In poze, un loc scenic pentru inotat la cateva minute de aeroport.

Fa drumetii la inaltime pe centrul highland al insulei Sao Jorge

De pe Pico da Esperança ai privelisti fascinante cu insula de la inaltime, uneori in nori, alteori insorita. Pe drum vei intalni vacute la pascut, dar si numeroase caldere mai mici.

Fii fascinat de hortensii

Toate insulele Azore sunt acoperite de hortensii colorate, in special pe timpul verii. Dar in Sao Jorge parca superbele flori au intrecut masura, si sunt efectiv peste tot, de-a lungul fiecarui drum si brazdind fiecare deal. Nu ai cum sa nu devii pasionat de ele si sa le faci poze cu nemiluita.

Admira vulcanul Pico

Cel mai inalt varf din Portugalia este vulcanul Pico, ce formeaza insula vecina a lui Sao Jorge, Pico. Si una din cele mai frumoase panorame de pe Sao Jorge este fix impozantul vulcan, ce pare taiat la varf, peste canalul ce separa cele doua insule.

Dormi intr-o casa din roca vulcanica, o cazare traditionala pe insula Sao Jorge, Azore

Casele traditionale pe Sao Jorge sunt construite din roca neagra vulcanica, si asa ne-am dorit si noi sa dormim pe insula. Hotel os Moinhos imbina armonios arhitecura traditionala, cu piscina relaxanta, cu privelisti impresionante asupra vulcanului Pico de pe insula de alaturi si cu un restaurant extraordinar de bun, unul din cele mai bune de pe insula.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare