Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2019 - Anul insulelor   >  Cum a fost cu copiii in Disneyland Hong Kong

In Shanghai si Tokyo am ajuns fara copii, asa ca nu am luat in calcul pana acum vreo vizita la un Disneyland din Asia. Insa in Hong Kong fiind cu copiii, a fost o prioritate sa il includ pe acesta in planul nostru.

 

Deoarece am fost de cateva la Disneyland-ul european din Paris, ma gandeam ca posibil cam stiu la ce sa ne asteptam la cel din Hong Kong. Ce nu ma asteptam insa a fost usurinta cu care iti poti planifica ziua aici. Dar sa o luam incetul cu incetul.

Cum ajungi la Disneyland Hong Kong?

Disneyland Hong Kong este situat pe insula Lantau, aceeasi pe care se afla si aeroportul, dar si alte atractii. De la aeroport poti lua MTR sau taxi, si vei face maxim 15 minute pana la resort. Nici din Hong Kong nu vei face mult, cu linie MTR dedicata, dar si posibilitate de transfer cu taxi-ul in sub 30 de minute.

Unde te cazezi pentru Disneyland Hong Kong?

Poti bineinteles sa stai in Hong Kong, si sa vii pentru o excursie de o zi. Dar pentru o imersiune cu adevarat in lumea Disney (a se citi „de dragul copiilor”), cel mai interesant este sa te cazezi chiar in resort. Si Disneyland Hong Kong iti ofera 3 variante, toate la distante egale de intrarea in parc, usor accesibila cu o naveta, sau pe jos in 10 minute printr-un parc cu muzica Disney in difuzoare.

Poti alege intre Disneyland Hotel, Hollywood Hotel sau Adventures Lodge. Noi am ales prima varianta, si a fost perfect. In plus, a doua zi ne-am plimbat prin Gradina magica a hotelului (un labirint), ne-am dus la locurile de joaca (inauntru si afara), si ne-am balacit indelung in piscinele din incinta.

Cat timp sa aloci pentru Disneyland Hong Kong, si cum sa iti planifici vizita?

Rautaciosii spun ca este un parc de jumatate de zi, remarca ce este partial adevarata: Disneyland HK este cel mai mic dintre parcurile Disney din intreaga lume, dar acest lucru nu inseamna ca o vizita aici nu iti va fi pe plac. Noi am descoperit ca intr-o zi intreaga il poti vedea cap-coada, inclusiv cele mai populare atractii.

Iar in ceea ce priveste organizarea la fata locului, mi s-a parut extrem de simplu. De la hotel am primit cateva fast-pass-uri (pe care nici nu am reusit sa le folosim pe toate, ca nu a fost nevoie), dar si un bilet de intrare privilegiata la spectacolul serii, Lion King.

Mie una mi-a placut ca nu exista regula din Paris, cu primele doua ore doar pentru cei cazati in resort, pentru ca nu am avut astfel motiv de trezire prea matinala. Parcul se deschide la 10:30, asa ca atunci ne-am infintat la portile sale, cu bilete cumparate din vreme, o data cu rezervarea online la hotel, pe care le-am primit la check in.

Preturile mi s-au parut mai mici decat cele din Paris (atat la jucarii, rochite de printese sau mancare), iar mancarea disponibila in restaurante mai sanatoasa.

Ce atractii vei putea bifa la Disneyland HK?

Deschisa de putina vreme, Mystic Manor este probabil atractia de top. Si mie trebuie sa marturisesc ca mi-a placut cel mai mult. Alta distractie de neratat este Big Grizzly Mountain Runaway Mine Cars, un trenulet printr-o mina, oarecum similar cu cel din Paris, dar cu o surpriza pe final.

Copiilor le-a placut cel mai mult casa din copac a lui Tarzan (pentru ca sunt mari fani ai filmului), iar pe mine m-a distrat teribil Jungle River Cruise, pe raul dinprejur.

Alte atractii pe placul celor mici au fost Fairytale Forest, o plimbare printre castele Disney, The Many Adventures of Winnie the Pooh, ce il urmareste pe simpaticul ursulet intr-o zi plina de peripetii, Mickey’s PhilharMagic, un film 3D foarte amuzant, sau un zbor cu Dumbo.

It’s a small world era din pacate inchis pentru renovari in saptamana in care am fost noi, iar castelul central sufera niste transformari radicale, si va fi redeschis abia in 2020.

Ema bineinteles a fost complet fascinata de Gradina Printeselor, unde a intalnit-o pe eroina ei preferata: Printesa Sophia. Prin parc ne-am mai intalnit si cu Vaiana, spre marea incantare a copiilor, fiind o alta preferata a lor.

La capitolul spectacole, am vizionat doua, cel cu Vaiana si cel cu Lion King. Amandoua au fost extrem de apreciate de copii, dar noua adultilor ne-a placut categoric mai mult cel de-al doilea, un spectacol mai complex, cu numere de circ si acrobatii, vizual si colorat.

Ziua in lumea Disney din Hong Kong se termina cu Paint the Night Parade, o parada luminoasa, dansanta, care i-a fascinat pe cei mici.

Ziua la Disneyland Honk Kong am combinat-o bineinteles cu vizitarea metropolei Hong Kong, dar si cu doua zile peste apa, in Macao.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare