Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2018 - Hai hui prin vecinii Romaniei   >  Cu copiii in Sofia: Pe carari montane si prin restaurante gourmet

Nu suntem pentru prima data in Sofia, capitala Bulgariei, si nici copiii, dar pana acum niciodata nu am apucat sa urcam pe masivul muntos ce domina skyline-ul orasului: muntele Vitosha. In plus, mereu suntem in cautare de experiente culinare deosebite, asa ca am vrut sa testam cateva restaurante de fine dining. Acestea au fost coordonatele weekendului nostru in Sofia (bonus, am condimentat cu o sedere la hotelul nostru preferat, Sense, si cu o vizita la cel mai frumos muzeu de copii, Muzeiko).

Ca si data trecuta ne-am cazat la hotelul Sense, membru al retelei internationale DesignHotels.

 

Vitosha, muntele de deasupra orasului Sofia, si un mic hike cu copiii

Pe Muntele Vitosha urci in 15 minute din centrul Sofiei, cu masina, si iarna este organizat un mic domeniu schiabil. De altfel, Sofia este capitala europeana (in afara de Andorra) cu domeniul schiabil cel mai aproape de oras.

Dupa ce treci printr-un cartier rezidential de case cocotate la jumatatea muntelui, ajungi in zona de trasee. Noi am oprit intai la Golden Bridges, o zona cu cateva lacuri si niste podete de lemn, si un impresionant rau de pietre, un fenomen natural intalnit pe pantele Vitosha in cateva locuri.

Apoi am mai continuat cu masina in sus, cat a mai tinut drumul cat de cat astfaltat, pana am ajuns in zona de gol alpin, pentru un apus alpin ca la carte.

 
 
>> Recomandare de cazare in Sofia: Sense hotel. Cauta si alte hoteluri in Sofia.

Unde am mancat in Sofia cu copiii?

Rooftop Restaurant, vederi panoramice asupra Sofiei de sus

Hotelul nostru preferat din Sofia este Sense, un bloc de sticla, cu camere cu geamuri panoramice cu vedere fie inspre muntele Vitosha, fie inspre frumoasa Catedrala Alexandr Nevsk, un monument reprezentativ al Sofiei. Aceeasi vedere o ai si de la etajul 9, din barul si restaurantul Rooftop, cu tot felul de preparate si aperitive delicioase.

 

Restaurantul Andre, singurul restaurant Relais&Chateaux din Bulgaria

Singurul restaurant din Bulgaria inscris in prestigiosul lant de restaurante si hoteluri luxoase Relais & Chateaux este Andre, al carui chef si proprietar este Andre Tokev, o vedeta locala, juriu la Masterchef din Bulgaria, unde am luat un pranz mai mult decat delicios. Noi am stat pe terasa, dar si interiorul, camerele unei vile vechi perfect renovate, era tare primitor, si poate ii mai facem o vizita si pe timp de iarna.

Cosmos Restaurant si excelentul desert Bulgarian Rose

Intr-un stil minimalist si modern, cu mult lemn, te asteapta restaurantul Cosmos pe o straduta care nu iti spune multe in centrul Sofiei. Mancarea este insa excelenta, si merita amintit desertul Bulgarian Rose, o spuma de trandafiri (ca nu degeaba Bulgaria este Tara Trandafirilor), flambata la masa, un adevarat spectacol culinar.

Daca ar fi sa vizitezi un singur lucru in Sofia…

Daca tot am amintit de Catedrala Alexandr Nevsk, de la Sense mergi 5 minute si traversezi un bulevard, si ai ajuns in fata constructiei impunatoare a catedralei, centrul ortodoxiei din Bulgaria, ridicată între anii 1904-1912 în stil neobizantin, pentru a sarbatori independenta bulgariei de sub otomani. Si merita cu prisosinta o vizita.

>> Recomandare de cazare in Sofia: Sense hotel. Cauta si alte hoteluri in Sofia.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare