Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Bulgaria   >  SPA pentru parinti si muzeu interactiv pentru cei mici, intr-un weekend la Sofia cu copiii

La Veliko Tarnovo incepuse ploaia, si dupa ce am luat un pranz gustos cu view la cetatea Tsarevets, ne-am gandit ce am mai putea face. Pana la Sofia sunt aproximativ 2h din Veliko, exact un somn bun de dupa amiaza pentru copii, si aveam notate in memorie doua lucruri interesante despre capitala Bulgariei, care ne-au facut sa ne indreptam inspre ea: citisem despre lansarea unui hotel modernist, cu design deosebit si SPA frumos, in centrul orasului, hotel inscris in grupul Design Hotels, si auzisem de deschiderea in vara anului trecut a unui muzeu pentru copii, cu adevarat deosebit. SPA + muzeu, a fost deci o reteta reusita pentru un weekend semi ploios si friguros, petrecut mai mult indoor in Sofia cu copiii.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPA pentru parinti si cazare cu copiii la un hotel cu super design in Sofia: Sense Hotel

Din descrierea hotelului, Sense imi aducea aminte de Privo hotel din Targu Mures, vizitat acum un an, cand calatoream cu Ema in burtica, intr-un weekend pe aceeasi formula, imbinare de relaxare si SPA, cu distractii pentru cei mici.

>> Rezerva hotelul Sense in Sofia

Am primit o camera spatioasa, cu geamuri de sus pana jos si priveliste catre impunatoarea catedrala cu cupole aurii, stralucitoare si ziua si noaptea. Uneori si simplul decor al camerei este suficient sa te binedispuna si sa te relaxeze, iar copiii au fost exagerat de incantati de ursuletul cu tricoul branduit cu numele hotelului primit cadou la check in.

SPA-ul de la subsol, cu o piscina (micuta, dar cocheta) si doua hot tub cu apa fierbite si apa sarata este destinat doar adultilor (din pacate, sau din fericire, depinde cum privesti lucrurile), asa ca am facut cu schimbul: seara am stat eu cu copiii in camera, iar dimineata a fost randul meu la relaxare, m-am bucurat de timp doar pentru mine, rezervindu-mi un masaj si odihnindu-ma in apa de 34 de grade.

Etajul 9 al hotelului, ultimul, era in intregime de sticla, si puteai sa bei ceva la rooftop barul de acolo, admirind in acelasi timp intreaga Sofie, dar si, peste cladiri, muntii din apropiere, asa aflind de o statiune de ski la 20 de minute de capitala Bulgariei.

Distractie interactiva la Muzeiko, un super muzeu de mers cu copiii in Sofia

O cladire cu forma ciudata si acoperis bombat si rosu, Muzeiko este un paradis al distractiei pentru copii. Ema a dormit in carut, plimbata in parcul din vecinatate, iar eu cu Lucas am experimentat cele 3 etaje ale muzeului, corespunzatoare trecutului, prezentului si viitorului.

Ne-am jucat cu un semafor gigant, cu un lift si excavator pe santier, Lucas a imbracat cascheta de muncitor si a carat pietre pe o banda rulanta, a sarit pentru a porni un vulcan, s-a costumat in print si a reconstituit mozaice antice. 3 ore ne-am distrat peste tot, revenind din cand in cand la semafor, jocul care i-a placut cel mai mult. Pe acoperis era organizata o gradina de plante aromatice, si un perete de catarat, care, desi era ud, l-a atras irezistibil pe Lucas, care nu s-a abtinut sa nu se catere un pic.

Si afara in curtea muzeului era organizat un mic spatiu colorat de joaca, si dupa ce am dat o tura si pe acolo ne-am reintors inauntru, la restaurantul luminos cu mobilier alb foarte minimalist, pentru un pranz care ne-a uimit cu preparate bio si foarte sanatoase.

Later edit: Am revenit 3 ani mai tarziu, si mica Ema s-a putut si ea bucura de tot ce are acest muzeu fantastic de oferit copiilor. Iar Lucas a revazut expozitiile, de data aceasta din maturitatea celor aproape 8 ani ai sai, cu aceeasi placere ca si data trecuta.

>> Rezerva hotelul Sense in Sofia | Citeste si despre un weekend de hike in Sofia si multe recomandari gourmet

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare