Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2018 - Hai hui prin vecinii Romaniei   >  Hai hui prin vecini cu copiii: Pe malul lacului, la Riu Pravets, in Bulgaria

De cativa ani aveam in minte pozele cu un impunator hotel, pe malul unui lac, langa un teren de golf, nu departe de Sofia: Riu Pravets. Si in ultimul weekend din vacanta de vara 2018 acolo ne-am dus cu copiii, pentru un pic de relaxare inaintea inceperii anului scolar. Din Bucuresti ajungi in aproximativ 4h.

De cum ajungi o sa iti doresti sa te plimbi pe malul lacului chiar de sub balcoanele camerelor hotelului. Promenada arata tare bine, si te invie sa admiri pestii ce stau pe langa mal, stiind ca vor fi hraniti de catre copii. Intreaga locatie noua ne-a adus aminte cu drag de hotelul Rixos din Borovoe, Kazahstan.

Plimbare cu copiii pe malul lacului Pravets

O fantana arteziana cu lac si munti in spate, treci pe langa piscina, si ajungi la vilele din rezidenta de langa hotel, si la casuta lebedelor negre, de pe lac.

Apoi traversezi un pod lung, pietonal, si ajungi pe partea cealalta a lacului, cu privelisti la hotel deoparte, si la terenul de golf de cealalta.

O frumoasa piscina indoor te asteapta la Riu Pravets

Piscina de la Riu Pravets este indoor si de dimensiuni mai mult de generoase. Chiar daca este indoor, e inconjurata doar de pereti de sticla, asa ca poti in continuare de peisajul parca elvetian al muntilor bulgaresti.

Ce poti face in jurul Riu Pravets?

Etropole, manastirea si cascada

La nici 20 de minute de Pravets, la capatul unui drum mai mult prin padure, ajungi in parcarea unei manastiri cu curte frumoasa si verde, si cu loc de joaca amenajar: manastirea Etropole, un loc minunat de vizitat cu copiii.

Din spatele bisericii, pe langa tarcul unor capre haioase, porneste o carare pe alocuri abrupta, un traseu circular, care te duce la o cascada peste o pestera, ruda bulgareasca a lui Bigar, cascada Varovitets.

Vizita in Sofia cea cu de toate cu copiii

La mai putin de 1h de Pravets este capitala Bulgariei, care merita cu prisosinta o vizita, daca inca nu ati fost. Puteti alege sa testati bucataria bulgareasca reinterpretata in unul din multele restaurante gourmet, sa urcati pe muntele Vitosha, sa va balaciti la un SPA, sa va plimbati prin centru pe langa cladirile monumentale sau, daca sunteti cu copiii, sa opriti la unul din cele mai frumoase muzee de copii, Muzeiko.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare