Sus
  >  Calatorii cu copii   >  La pas prin Bucuresti: In vizita la Zdreanta

Ce copil nu a citit, recitat si nu s-a amuzat oare de Zdreanta, cel cu ochii de faianta? Dar stiati ca il puteti chiar vizita pe Zdreanta? La el acasa, unde a locuit impreuna cu stapanul sau, Tudor Arghezi, cel care l-a facut faimos pentru eternitate?

Frumoasa casa in care a trait si creat Tudor Arghezi se gaseste pe strada Martisor, inconjurata de vita de vie si livezi de meri, intr-o zona linistita a Bucuresti-ului, in apropiere de Berceni si Sun Plaza.

Este deschisa de miercuri pana duminica, de la 10 la 17, si o vizita acolo ii va incanta pe copii, in special vizita la casa, bine insemnata, a lui Zdreanta. Noi chiar am avut noroc cu un caine din vecini, care a venit sa ne salute prin gard, si a fost pe loc ridicat la rang de Zdreanta, cel cu ochii de faianta.

Tot in curte se afla mormintele lui Tudor Arghezi, al sotiei si fiicei sale, dar si al companionului sau, Zdreanta. Copiii au mai admirat albinele in jurul a cativa stupi colorati, si apoi am continuat vizita inauntru casei.

Desi credeam ca restul nu va fi atat de interesant pentru ei, s-a dovedit ca locuinta lui Arghezi le-a fost pe plac. Le-au placut si vechea bucatarie, si biroul scriitorului, dar si (mai ales) camera copiilor, dotata cu multe jucarii.

In total, vizita dureaza aproximativ jumatate de ora, iar la final, pe gardul dinspre iesire, vei poposi sa recitesti celebra poezie a copilariei noastre.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare