Sus
  >  Destinatii   >  Weekend italian: Soare si ape termale pe insula Ischia

Insula Ischia, sora mai faimoasei Capri, te asteapta cu locuri la fel de frumoase, dar o idee mai putin aglomerate pe timp de vara. Noi am ajuns intr-un sfarsit de iulie calduros, via ferry din Napoli, similar cu transferul pentru Capri. Si am stat doar 2 zile, insuficiente pentru a ne bucura de tot ce poate oferi insula, dar suficiente pentru a ne dori sa revenim aici.

Deci ce poti face 2 zile in Ischia?


1. Balaceste-te in apele termale din belsug pe insula Ischia

Spre deosebire de Capri, insula Ischia are nenumarate izvoare de ape termale, si o gramada de terme si piscine astfel cu apa calda. E musai sa beneficiezi de efectele lor cat esti pe insula.

2. Viziteaza fantasticul Castello Aragonese ce domina insula Ischia

Castello Aragonese este un misterios castel medieval construit pe o mica insula stancoasa, de origine vulcanica, conectata de Ischia printr-o punte lunga, Ponte Aragonese. Te poti plimba prin curtile sale interioare, cu mici muzee organizate in incaperi, dar si cu un restaurant cu vedere catre portul din Ischia.

3. Mergi la plaja

Ischia are si plaje superbe cu nisip fin, si in lunile de vara apa din Golful Napoli este extrem de calda si placuta pentru balaceli.

4. Viziteaza simpaticele orasele de pe coasta insulei

Noi am vizitat Forio, si frumoasa sa biserica Chiesa del Soccorso ce vegheaza tarmul marii, si Lacco Ameno, cu faleza punctata de plaje si terase, si ciudatele stanci din micul golf al statiunii.

Forio si biserica lui impunatoare

Stancile in forme ciudate din Lacco Ameno

5. Poposeste si pe mica vecina Procida

Feriboatele de la Napoli inspre Ischia si inapoi au deobicei escala in Procida, cam la jumatatea drumului, asa ca mica si pitoreasca insula poate fi cu usurinta vizitata, chiar si doar cateva ore (desi merita si innoptat pe ea).

6. Bucura-te de privelistile cu Vezuviu si coasta din jurul Napoli-ului pe drumul cu feribot-ul

Peisaje fabuloase vei avea cam tot drumul cu feribotul, iar daca e senin (ceea ce e des) campul vizual iti va fi dominat de magnificul Vezuviu.

7. Cazeaza-te la un hotel cu view fantastic, nu e greu pe insula Ischia

Nu e greu, oriunde te-ai uita in Ischia privelistile cu mare, munte, plaje sau orasele tipic italiene sunt superbe.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare