Sus
  >  Destinatii   >  Weekend italian: Cazati la 1500m in varf de munte, intr-un design hotel

Cabane la inaltimi de peste 1-2000m tot gasesti in varf de munte. Dar un hotel cu de toate, cu prosecco inainte de cina si piscina outdoor cu apa minerala calda mai greu.

Vigilius Mountain Resort hotel, design sus pe munte

Dar cum italienii au de toate, au si Vigilius Mountain Resort, un hotel design, in spirit ecologic si complet integrat in cadrul sau natural, pe o culme de munte, la 1500m, cu vedere la crestele stancoase ale Dolomitilor. Stilul sau este unul minimalist, din materiale organice, perfect integrat in natura inconjuratoare.

Fiecare camera a hotelului iti ofera privelisti catre culmi muntoase, fie catre muntele Vigilio, fie catre Dolomitii inconjuratori.

Ce poti face la Vigilius Mountain Resort?

Ziua la Vigilius incepe cu un mic dejun delicios, cu branzeturi locale si mere din livezile ce brazdeaza satul Lana, de la poalele muntelui.

Apoi poti alege sa participi la o clasa de yoga sau gimnastica, sau, daca esti doar in cautare de relaxare, sa te balacesti in cele 3 piscine sau sa stai la soare pe terasa cu sezlonguri rosii. Pe drumul spre SPA, unde poti sa iti programezi si un masaj, vei trece pe holuri lungi si luminoase pline de statui.

Dar esti in varf de munte, asa ca hai la drum pe carari

Dar destula leneveala. Esti in varf de munte, asa ca iti incalti rapid bocancii, si pornesti la drum. Muntele Vigilio e un paradis pentru amatorii de carari montane. De la 1500m de la hotel poti urca mai sus, pana intr-o mare pajiste alpina plina de vacute maro si gri, fie pe poteci amenajate, fie cu un simpatic telescaun de o persoana.

De aici poti alege trasee variate. La 15-30 de minute, mai sus, este scenica biserica St Vigilio, care merita cu siguranta un popas.

Mai incolo, poti ajunge la un lac, Seespitz, pe care se plimba alene rate salbatice, cu o cabana simpatica pe malul lui.

De aici poti alege sa cobori inapoi la hotel pe traseul panoramic nr 7, sau sa continui prin padure, in coborare, inspre partea cealalta a muntelui, pana la micul satuc Alsbach, situat la 1370m, ce iti ofera o priveliste fantastica asupra vaii.

Cum tot ce se coboara se urca apoi, de la Alsbach traseul te duce in sus printre tufe de zmeura delicioasa (si noi ne-am intalnit si cu 2 caprioare), cu o diferenta de nivel de 600m, in vreo doua ore, la o alta cabana cu privelisti impresionante: NaturnserAlm, la 1923m altitudine.

Puteai sa continui urcusul, inspre varfuri mai indepartate de peste 2000m, dar noi, deja la sfarsitul dupa amiezii, si usor satui de urcus, am ales sa coboram pe pajisti inverzite, in sunetul talangilor vacutelor tiroleze, pana la BarrenBad Alm, o alta cabana unde am savurat ultimul sirop de zmeura al zilei.

De aici traseul o ia alert la vale, si te mai opresti sa iti tragi rasuflarea la un izvor de apa minerala (din care mare parte este captat pentru Termele Merano) din care iti poti linisti setea.

Inca vreo 40 de minute pe carare dreapta si esti inapoi la hotel, dupa doar 20 de km de jur imprejurul muntelui, la fix pentru Prosecco de seara servit pe terasa din spatele hotelului, urmat de cina sud-tiroleza fie la restaurantul 1500, fie la mai relaxata terasa Stube Ida.

Hotelul este o baza buna de altfel de explorat si in jur. Telecabina cu care urci la el, pentru ca am uitat sa spun: la Vigilius ajungi doar cu o telecabina din Lana, nu cu masina, functioneaza pana la ora 23, asa ca iti poti programa cu usurinta excursii in Bolzano, MeranoDolomiti sau alte imprejurimi.

Vigilius a fost o relaxare montana excelenta, o oaza de verde, care doar ne-a deschis apetitul si pentru alte cazari la inaltime, pe care acum am inceput sa le caut!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare