Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Calatorii cu copiii: Un weekend la Zaga Zaga Resort

De cand am vazut prima poza cu un bungalow cochet, pe malul apei printre salcii, de la Zaga Zaga Resort, o aparitie noua in peisajul turistic romanesc, am stiut ca vreau sa mergem cu copiii cat mai repede sa experimentam dormitul in delta Siretului.

Si ocazia a venit intr-un weekend fierbinte la sfarsit de august. Am ajuns pe inserat, am admirat lacul in care se reflectau beculetele colorate agatate de jur imprejur, si la cherhana ne-am oprit direct, pentru sturion si pastrav, pe plita sau pane, din ferma lor proprie.

Sambata a inceput la Aventura Park din complex, pe trasee printre copaci. Cei mici cocotati pe funii, si noi, cei mari, ajutindu-i. Copiii peste 5 ani si 110cm s-au distrat grozav, insa cei mai mici au cam suferit de plictiseala, nefiind amenajat nimic de joaca pentru ei in vecinatatea traseelor. Sper ca vor remedia acest lucru, erau multi parinti, cu piticii lor, care se plangeau de acest lucru.

Pranz si cina cu copiii la Cherhanaua de la Zaga Zaga Resort

Traseele ne-au ocupat, la umbra, mai bine de jumatate de zi, si dupa a urmat un praz rapid la aceeasi cherhana (singura sursa de mancare in zona – nu ar fi rau un meniu mai variat totusi).

Bungalow-uri perfecte pentru familii cu copii la Zaga Zaga Resort

Apoi ne-am retras in bungalow-urile noastre la un pic de odihna. Am avut o casuta chiar pe apa, cochet/minimalist decorata, cu geamuri mari cu vederi catre canalele cu stuf ca in povesti, cu un pat dublu jos, si o mica mansarda cu inca un pat, pentru copii. Cat cei mici au dormit, eu am zacut la umbra pe pontonul personal, de pe care multi vecini pescuiau.

Tur cu barca pe canalele Deltei Siretului

La apus, cand caldura obositoare de august s-a mai disipat, ne-am infiintat pe pontonul de langa restaurant sa ne inchiriem o barcuta verde, pentru un tur pe canale. Nu o fi chiar Delta Dunarii, dar si delta Siretului este fermecatoare. Vei vasli pe canale inguste sau pe lacuri imprejmuite de stuf, si vei trece pe langa casutele si bungalow-urile resortului. Si daca prinzi si luna plina si cer senin, cum am prins noi, vei avea parte de o atmosfera tare romantica.

Ce poti face cu copiii in jurul Zaga Zaga Resort?

Si a doua zi de dimineata o iei la capat! Daca vrei sa iesi din resort, sau pe drumul de la sau inapoi la Bucuresti, poti vizita multe locuri frumoase.

Foarte aproape este Mausoleul de la Marasesti, care merita cu prisosinta vazut, dar unde noi am mai fost, asa ca de data aceasta am ales sa facem o excursie pana in Parcul Natural Putna-Vrancea, la Cascada Putnei (o drumetie usoara de 10 minute pana la o cascada ce zburda peste stanci mari) si statiunile Lepsa si Soveja (o zona cu potential mare, foarte pitoreasca, dar din pacate noi nu am putut gasi niciun restaurant decent aici), aflate cam la 1h de Zaga Zaga Resort.

Pana in Bucuresti insa poti combina si cu opriri in zona Buzaului, un judet tare drag mie, cu nenumarate atractii unice la noi in tara!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare