Sus
  >  Destinatii   >  Iarna in regiunea Jungfraujoch, Top of Europe din Elvetia

Inca de cand am urcat, acum cativa ani, pe Schilthorn, ne-am dorit sa revenim in zona pentru a ajunge la alt punct de panorama celebru: JungfrauJoch, supranumit Top of Europe. Si am revenit pentru un weekend de ski si plimbari, in care Elvetia alpina ne-a aratat cu adevarat cat de instabila poate fi vremea sus pe munte.

Unde poti practica ski sau snowboard in zona Jungfraujoch?

Din satul de poveste Grindelwald, cu casute cochete de lemn cocotate pe munte, poti urca in mai multe zone schiabile ce tin de domeniul Jungfraujoch.

Intai am urcat la Männlichen, unde imediat ce iesi din cabina te intampina o gigantica vaca (loc de joaca) de lemn, simbolul locului. Vara poti porni de aici intr-o sumedenie de trasee (vom reveni, cred ca este superb), iar iarna pe partii de toate dificultatile, ceea ce am si facut de data aceasta.

Tot de la Grindelwald Terminal poti lua EigerExpress, o telecabina de ultima generatie, inaugurata in decembrie 2020, cu geamuri mari, panoramice, ce in mai putin de 20 de minute te urca, de-a lungul peretului de nord al ghetarului Eiger, pana la punctul sau de terminus.

La Kleine Scheidegg poti urca si cu un tren in aproximativ 45 de minute, vechea modalitate de accesare a domeniului schiabil de sub Jungfraujoch, inainte de aparitia telecabinei expres. Este un nod important de partii si instalatii pe cablu, dar si o sumedenie de restaurante si chiar hoteluri vei gasi aici.

Pe versantul opus, o telecabina lunga te duce pana la First, un alt domeniu de ski din Grindelwald, nelegat de celelalte. La First sunt amenajate si trasee de plimbare cu rachetele de zapada, cum ar fi Panorama Trail, cu privelisti catre Grindelwald in vale, si o feerie alba cand ninge, asa cum am prins noi.

>> Rezerva si tu o vacanta de ski in regiunea JungfrauJoch

Ce mai poti face pe munti in Grindelwald, regiunea Jungfraujoch si zonele inconjuratoare?

Urca pe Top of Europe

Cea mai renumita activitate este sa urci pe Top of Europe, la 3454m deasupra nivelului marii, pentru a admira ghetarul Aletsch, cel mai mare ghetar din Alpi. Vei ajunge aici dupa aproximativ 20 de minute de mers pe cea mai la inaltime cale ferata din Europa, prin tunel. Peisajul este ametitor de pe platforma Sphinx-ului, observatorul din sticla inconjurat de 4 varfuri de peste 4000m. Apoi vei intra in subteran, in Ice Palace, o alta experienta inedita.

Mergi sa vezi frumosul sat Lauterbrunnen si cascada ce se ascunde in spatele caselor

In Lauterbrunnen si pe valea cascadelor ne-am plimbat acum cativa ani, pe timp de toamna. Am dorit insa sa o revedem si cum arata iarna, asa ca am regasit-o si acum, inconjurata de zapada si gheata.

Urca la Schilthorn, si intra in lumea lui James Bond

Schilthorn are sub el si un mic domeniu schiabil, iar privelistile de sus, de la Piz Gloria sunt absolut minunate. De data aceasta nu am ajuns, dar inca tinem minte experienta minunata In slujba maiestatii sale!

Parcurge First Cliff Walk by Tissot

Chiar daca iarna nu vei admira prea mult verde de pe First Cliff Walk, e o experienta ametitoare sa mergi pe pasarelele agatate de stanca, mult deasupra pamantului, pana la platforma ce pare, mai ales daca este inconjurata de ceata, cum am prins-o noi, ca inainteaza catre nicaieri.

Plimba-te prin simpaticul Grindelwald

Un sat de munte elvetian cu adevarat sarmant, Grindelwald te imbie la plimbari pe stradutele sale cu privelisti catre ghetarul Eiger si toate culmile montane inconjuratoare.

Unde ne-am cazat in Grindelwald pentru a merge la ski in regiunea Jungfraujoch?

Am vrut un hotel care sa fie in acelasi timp si aproape de partii, dar si cu privelisti frumoase cu ghetarul Eiger, si am gasit Glacier Boutique, un hotel cu traditie, dar renovat acum in stil design minimal.

>> Rezerva si tu cazare la hotelul Glacier Boutique din Grindelwald

>> Citeste si despre alte locuri unde poti merge la ski in Elvetia.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare