Sus
  >  Destinatii   >  America Centrala   >  Inceput de vacanta in Costa Rica, cu plimbare prin capitala San Jose

V-am povestit deja despre traseul nostru de doua saptamani si un pic prin Costa Rica, cu copiii, si acum e cazul sa detaliez fiecare stop. Intai si intai, cum ii sade bine unei tari, am vizitat capitala: San Jose.

Primele nopti in Costa Rica le-am dormit chiar in capitala, pentru ca ne doream sa vizitam cateva dintre muzeele faine pe care le ofera San Jose turistilor. Arta pre-columbiana, mai ales din aur, este fascinanta, dupa cum am putut deja vedea in Bogota sau Santiago de Chile. Intai am ajuns la Muzeul aurului pre-columbian, o intreaga cladire, cu multe etaje, ingropata sub una din pietele centrale ale San Jose. Usi mari de seif adapostesc o adevarata comoara, piese delicate de aur, cu multe detalii fascinante, de o vechime venerabila.

Foarte aproape, alt muzeu te asteapta: Muzeul Jadului, care pe langa piesele vechi de arta din jad (si aur, ceramica) te conduce de-a lungul a mai multe etaje printr-o istorie multimedia a Costa Ricai, dar iti face si o prezentare a faunei si florei specifice in aceste zone din America Centrala. Copiii au fost cu precadere fascinati de etajul dedicat liliecilor, sala expozitionala pe care am vizitat-o cu atentie de mai multe ori la rand.

O ultima vizita am facut Muzeului National, o cladire colorata, pe care insa am admirat-o doar pe afara, din cochetul parc din fata ei.

Am continuat apoi plimbarea prin centrul San Jose, un oras ocolit de turisti in general, dar care noua ne-a placut cu evervescenta lui, facind scurte opriri la Catedrala, Teatrul National si prin diferite parculete urbane.

Unde ne-am cazat in San Jose la inceput si final de vacanta prin Costa Rica?

In San Jose ne-am cazat si la inceputul si la finalul vacantei noastre de doua saptamani in Costa Rica, si de fiecare data am gasit cate un loc absolut minunat de popas, in plantatii de cafea, oaze de verdeata cu vedere la vulcanii ce inconjoara capitala: Hacienda Belen si Finca Blanca Rosa, pe care le recomand cu drag.

Hacienda Belen, un superb parc cu vedere la Vulcanul Poas si papagalii verzi de langa piscina

Tare mult ne-a placut atmosfera de la Hacienda Belen, un hotel care apartine de lantul Marriot in mijlocul unei plantatii de cafea, cu un parc cu palmieri de o inaltime impresionanta, un teren de golf si o piscina, pe marginile careia, in inaltimile copacilor, isi faceau veacul un intreg stol de papagali verzi foarte galagiosi.

>> Rezerva si tu cazare la Hacienda Belen in San Jose, Costa Rica

Dimineata te trezeai cu privelistea vulcanului Poas (daca binevoia sa iasa din nori, adica), si micul dejun si cina avea aceeasi panorama inverzita.

Finca Rosa Blanca, si privelisti care centrul urban al San Jose

Pe un deal, deasupra orasului, gasesti un pic paradis verde: Finca Rosa Blanca, membra a Unique Lodges of the World National Geographic. Inconjurata de vegetatie abundenta, la marginea unei plantatii de cafea, si cu o piscina cu vedere panoramice, Finca Rosa Blanca impresioneaza si cu decorul casei, care are chiar si o cascada interioara, ce isi asteapta cu camere colorate oaspetii.

>> Rezerva si tu o noapte la Finca Rosa Blanca

Din San Jose, explorarea Costa Ricai a continuat inspre plaja, langa Parcul National Manuel Antonio si plajele din jur.

Citeste mai multe despre traseul nostru prin Costa Rica: San Jose | 3 vulcani: Poas, Irazu, Arenal | plaje la oceanul Pacific | prin paduri tropicale: La Paz, Monteverde

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare