Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Bulgaria   >  Cateva sugestii de ski in pandemie

Ski-ul a fost considerat un sport aproape periculos in aceasta pandemie de covid, asa ca marea majoritate a marilor si popularelor domenii de ski din Europa au ramas inchise in iarna dintre 2020 si 2021 (cazul Frantei, Austriei, Andorei). Totusi, pentru pasionatii sporturilor de iarna exista cateva solutii.

Ski in Romania in pandemie

La celebra Poiana Brasov este intr-adevar foarte aglomerat zilele acestea, dar exista si alte variante de partii, mai putin stiute. Despre 3 variante de partii din Romania, testate de noi, v-am povestit mai demult.

Bulgaria, cea mai accesibila destinatie de ski externa pentru romani

Bansko si Borovets sunt usor accesibile din Romania, si iti ofera o sumedenie de partii bine amenajate, si an de an romanii se duc in vizita la vecinii de peste Dunare. De data aceasta cu test!

La ski la vecinii ucraineni, permis in pandemie

Vecina de sus a Romaniei, Ucraina, si-a deschis partiile, si primeste schiori (si turisti) romani cu doar un test negativ de covid. Citeste mai multe despre experienta noastra pe partiile din Bukovel.

Elvetia si frumoasele sale partii te asteapta!

Elvetia si-a deschis in toate cantoanele domeniile schiabile, si primeste turisti din UE, pana acum fara test, insa el este necesar din 8 februarie incolo. Din cele testate de noi, va recomand cu drag domeniile schiabile din Arosa, Adelboden, regiunea Jungfraujoch, Gstaad, si cu siguranta si Crans Montana or Zermatt, pe care noi le-am vizitat vara/toamna, au partii minunate pentru toate nivelele de schiori.

La inceput de februarie Elvetia are deschise partii, hoteluri, dar restaurantele independente sau barurile de pe partii functioneaza doar in regim take away.

S-ar putea deschide si Italia!

Nu stim inca in ce conditii, dar Italia a anuntat ca isi deschide partiile de pe 15 februarie. In alti ani am schiat weekenduri insorite in Champoluc pe valea Arosa sau la poalele Mont Blanc, si, daca restrictiile si conditiile o vor permite, am reveni si anul acesta sa testam si alte partii italiene.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare