Sus
  >  Destinatii   >  Africa   >  Idei pentru un weekend lung de 1 decembrie

Anul acesta 1 decembrie are ditamai weekendul lung, cu 2 zile libere, dar este fix in mijlocul pandemiei, asa ca destul de difficil de planificat si ales o destinatie pentru el. Noi speram totusi sa putem evada pentru cateva zile, si m-am si gandit sa fac o retrospectiva a altor ani, sa vedem, pe unde ne-am plimbat de alti 1 decembrie trecuti?

Weekend lung de Ziua Nationala cu roadtrip prin Romania

Cu Ema de doar 3 luni am pornit intr-un mic roadtrip prin Romania de iarna, in care am oprit prin Valcea, Sibiu, Alba Iulia, si am poposit la Hunedoara si la Palatul Bruckental. Din pacate, cateva din locurile in care am oprit anul acesta este posibil sa fie in carantina si inchise, dar sunt convinsa ca si prin alte parti romanesti poti planui un roadtrip foarte interesant de 1 decembrie! Cateva alte idei de roadtripuri prin Romania facute de noi: din Transilvania pana la Cazanele Dunarii, din Bucuresti in Bihor, din Bucuresti in Mehedinti.

1 decembrie in Croatia si Serbia

Am profitat de temperaturi destul de ridicate, si soare sus pe cer, pentru un 1 decembrie prin Croatia si Serbia. Am oprit la Zagreb (la Piata de Craciun), lacurile Plitvice (complet libere in prima zi de decembrie) si Belgrad, si a fost o vacanta scurta, dar minunata. Din pacate, in decembrie 2020 amandoua, si Croatia si Serbia, sunt pe lista galbena a Romaniei.

Aventuri de Ziua Romaniei prin Thailanda si Cambodgia

In alt decembrie am parasit Europa pentru cateva zile de aventuri intense prin Thailanda si Cambodgia. Una din cele mai bune si calduroase idei avute de noi pentru 1 decembrie!

La frig de 1 decembrie in Elvetia

Anul urmator insa ne-am orientat catre frig si zapada. Ne-am cazat in Crans, Elvetia, si am vizitat Montreux si piata sa de Craciun frumoasa si cocheta, pe malul lacului.

1 decembrie sarbatorit printre gorile, in Uganda

Insa cel mai frumos inceput de decembrie a fost anul trecut, cand l-am sarbatorit printre gorile, in cea mai frumoasa tara vazuta in 2019 (si am vazut in acel an destule, vreo 30): Uganda, cu gorile, dealuri verzi, vulcani si multe lacuri.

Safari si plaja de 1 decembrie in Tanzania si Zanzibar

In primul an pandemic, 2020, am ales sa fugim de pandemie intre salbaticiuni, par mai prietenoase decat este covidul. Copiii erau la scoala online, asa ca ne-am lafait plecati mai multe zile si am inceput decembrie in plina saptamana de safari prin Tanzania, urmata de cateva zile de relaxare pe plaja in Zanzibar.

1 decembrie pe niste insulite vulcanice in coasta Africii in Atlantic: Sao Tome e Principe

In 2021 am revenit prin Africa de 1 decembrie, de data aceasta explorind o micuta tara insulara, Sao Tome e Principe, batuta de valurile Atlanticului langa coasta Africii. A fost mult, dar mult, peste asteptari!

1 decembrie la cald, in Caraibe

Anul trecut zilele libere de Sf Andrei si 1 decembrie, impreuna cu weekendul si o mica punte au creat suficienta vacanta cat sa fugim tocmai in Caraibe. Si nu orice fel de Caraibe, ci unul cu aroma franceza, pe frumoasa Guadeloupe.

1 decembrie la frig, in Laponia, acasa la Mos Craciun

De 1 decembrie 174 de copii mici si copii mari ne-am urcat in singurul charter direct spre Rovaniemi, casa lui Mos Craciun, si primul zbor ce leaga direct Cluj de Laponia, pentru 4 zile de zapada, foarte multa zapada, intalniri cu Mosu, renii, cateii husky, doamna Craciun si o gramada de elfi. Citeste despre cum a fost in Laponia aici.

Voi pe unde ati mai petrecut si explorat de Ziua Romaniei? Dar anul acesta ce planuri aveti? Noi speram sa ajungem iar peste mari si tari…

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare