Sus
  >  Destinatii   >  La Piata de Craciun pe malul lacului: Montreux, Elvetia

Anul trecut am ajuns in Elvetia iarna, in Arosa, insa la ski, in februarie, pe cand pietele de Craciun erau demult inchise. Dara iata ca am recuperat anul acesta, cand mini vacanta de 1 decembrie ne-a gasit pe malul lacului Leman sau Geneva, cel mai mare lac din Europa occidentala, in cochetul Montreux, pentru a da startul sezonului Sarbatorilor de iarna la frumoasa Piata de Cracium organizata aici.

In Montreux piata este de-a lungul falezei lacului, o insiruire de casute care mai de care mai aranjate, care vand tot felul de cadouri colorate de Craciun sau specialitati locale.

Distractii la Piata de Craciun din Montreux

Vinul fiert este, bineinteles, la el acasa, si primul lucru pe care l-am facut a fost sa poposim la una din casutele rosii cu “Vin chaud” scris deasupra, pentru a ne astampara pofta.

La intrare in Piata de Craciun, o roata gigantica, intitulata Around the world, te asteapta sa te invarti si sa admiri de sus Alpii si lacul. In jurul ei numeroase casute ca de turta dulce asteapta copii la ateliere tematice.

Freddie Mercury intampina an de an Piata de Craciun din Montreux

Freddie Mercury, statuia emblematica a falezei orasului, pare si el ca se bucura de atmosfera festiva, un brad luminos tinindu-i de Craciun companie.

Din loc in loc, intre casutele cu bunatati, sunt organizate chiar si restaurante in toata legea, in corturi transparente sau casute de lemn, cu diferite specialitati, de la gourmet pana la cele care promit ca iti vor servi fix un burger asa cum ii place lui Mos Craciun.

Fii vigilent si s-ar putea sa il vezi pe Mos Craciun in sanie trecind pe deasupra capetelor tuturor

Pe cladirea Montreux Palace, in care functioneaza Fairmont Hotel, din 15 in 15 minute este proiectat, spre deliciul tuturor, un film despre aventurile lui Mos Craciun. De altfel, Mos Craciun se tot plimba pe deasupra casutelor pietei, sania sa trecind in goana din cand in cand peste multime. Iar pentru copii, o adevarata placere ar fi plimbarea cu funicularul din centrul orasului pana sus pe munte, unde, intr-o grota, se pare ca isi are Mosul chiar casa.

Bonusul daca mergi sa intri in atmosfera Craciunului la Piata de Craciun de la  Montreux? Castelul Chillon!

Castelul Chillon, la cativa kilometri de centrul orasului, cu silueta sa impunatoare pe apa, se pregateste si el de Craciun. In pietele sale interioare te asteapta o piata de Craciun atipica, medievala, cu ateliere pentru copii, concerte intre zidurile stravechi si pranz regal in bucataria castelului.

Iar daca frigul nu e din cale afara, nu ratati nici o plimbare pe faleza, chiar si prin locurile fara casute de Craciun, pentru un peisaj cu lac si munti superb!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare