Sus
  >  Destinatii   >  Africa   >  Hurghada cu copiii si 2 hoteluri: Sunrise Crystal Bay vs Serenity Makadi Beach

Inainte si dupa roadtrip-ul nostru prin Egipt toamna cu copiii pe Valea Nilului am poposit cateva zile in Hurghada, unde ne-a lasat zborul Turkish, pentru balaceala si relaxare, ocazie cu care am testat si doua hoteluri din cea mai populara statiune la Marea Rosie din Egipt.

Cum este la sfarsit de octombrie in Hurghada? Dar pe pandemie?

Am avut temperaturi de peste 30 de grade in fiecare zi, cu apa calduta, undeva in jurul a 29 de grade. Vant nu a fost decat in ultima zi, iar pe cer nu se vedea niciun nor. Singurul dezavantaj? La sfarsit de octombrie apusul in Hurghada este in jurul orei 17:00, asa ca ziua este destul de scurta.

Pandemia a redus simtitor numarul de turisti. Prin oras am vazut numai localnici, iar hotelurile sunt extrem de libere. Oficial au voie maxim 50% din camere sa ocupe, dar acesta este un procent foarte optimist, pentru ca marea majoritate au doar cateva familii cazate, iar multe de la 1 noiembrie s-au inchis din lipsa de turisti.

Ce am facut cu copiii in Hurghada?

Nu am avut foarte multe zile la dispozitie, dar am incercat sa profitam la maxim de ele, stind la soare si balacindu-ne in apa linistita cu nisip rozaliu a Marii Rosii. De iesit din resort, am iesit doar pentru a merge in doua locuri: Acvariul din Hurghada si Hurghada Marina, si despre ele va povestesc in continuare.

Singuri in Acvariul Hurghada

Cum turisti sunt putini in resorturi, in locurile de vizitat sunt si mai putini. Asa ne-am pomenit singuri prin Acvariul din Hurghada, care s-a dovedit o experienta tare faina. Pe langa pestisori mici si colorati or mari si mari si fiorosi, in acvarii mai mari si mai mici, ba chiar si un tunel, aici am descoperit si un mic zoo cu animale: maimute, crocodili, struti, o mare distractie pentru copii.

La plimbare in Hurghada Marina

Un pranz l-am luat dupa o plimbare prin colorata (si pustia) Hurghada Marina, o aditie recenta pe malul marii din oras. Cam 20 de minute am facut de la hotel la marina, am admirat yacht-urile si barcutele parcate, dar si restaurantele cochete, pana ne-am ales unul unde am servit pranzul.

Ce mai poti face prin Hurghada cu copii (si noi nu am facut)?

Ai multe optiuni de distractii in Hurghada: safari in desert, cu plimbari cu ATV-ul si camile, snorkeling si diving, croaziere la diverse insule, scufundare cu submarinul Sinbad. Le-am lasat pe alta data, ca am plecat in roadtrip pe Valea Nilului, de la Luxor la Abu Simbel si inapoi.

Unde ne-am cazat in Hurghada: Sunrise Crystal Bay vs Serenity Makadi Beach

Am stat in Hurghada atat cateva zile inainte de roadtrip-ul nostru pe Valea Nilului, cat si dupa, si am putut testa astfel doua hoteluri dintre sutele ce impanzesc tarmul Marii Rosii in zona Hurghada.

4 zile la Sunrise Crystal Bay

Am ales primul hotel pe criteriul sa avem cazarea cat mai aproape de plaja (practic pe plaja), si intrarea in apa sa fie cat mai potrivita pentru copii. Si nu puteam gasi o locatie mai buna. Plaja este pe un golf stramt si foarte linistit, intrarea este foarte lina in apa, si valuri nu sunt practic niciodata, astfel ca ai nostri copii au putut inota in siguranta. Nisipul este si el fin, si a fost o atractie, iar placerea maxima a fost leaganul montat pe plaja, la buza marii, in care cred ca au stat cu orele.

Am avut un apartament cu mini piscina privata, care era chiar pe plaja, iar micul dejun il serveam tot pe plaja, ceea ce a fost foarte placut. Cina o luai fie la bufet in corpul principal, fie la unul din restaurantele a la carte. Noi am testat restaurantul egiptean, Felluca, la capatul unui ponton, si a fost o seara tare reusita.

PLUSURI

  • cazare chiar pe plaja, in apartamente spatioase
  • plaja si mare foarte potrivita pentru copii (nici nu am ajuns la piscinele mari ale hotelului, pentru ca marea era foarte placuta, si am inotat cu orele)
  • leagan pe plaja
  • restaurantul a la carte Felluca, cu o pozitionare draguta, deasupra marii
  • foarte aproape de aeroport (minunat dat fiind ca am aterizat la 4 noaptea), dar si de atractii precum Acvariul sau Hurghada Marina
  • curatenie si aspect de ingrijit peste tot in spatiile comune

MINUSURI

  • piscina privata era extrem de rece, fiind in permanenta in umbra, nu am prea putut sa o folosim
  • restaurantele a la carte trebuie rezervate cu 24 de ore inainte, si e deschis doar unul, prin rotatie, in fiecare zi, din cauza pandemiei
  • selectia de bauturi lasa de dorit, si nici nu se putea comanda altceva cu extra charge

1 zi la Serenity Makadi Beach

La intoarcere din periplul nostru prin Luxor, Aswan si Abu Simbel am poposit pentru o zi si o noapte la alt hotel, situat mai departe un pic de aeroport (dar aproape de drumul peste munti ce leaga Hurghada de Luxor, de unde veneam noi), Serenity Makadi Beach. Spre deosebire de primul hotel, acesta este pe o plaja „la marea libera”, fara niciun golf sau obstacol, ci cu recif de corali foarte aproape de intrarea in apa, si multi pestisori colorati, astfel ca am avut o experienta complet diferita.

PLUSURI

  • mare cu multi pestisori colorati, si recif aproape
  • ponton de intrare in apa, direct „la adanc”
  • intalnirea copiilor cu bucati de coral pe plaja
  • piscina mare cu apa sarata
  • cuptor de lipii, calde, proaspete is bune, la cina
  • cand au auzit ca plecam foarte de dimineata spre aeroport, ne-au facut un discount consistent la tariful de pe booking.com

MINUSURI

  • in mare nu se putea intra fara papuci de apa, datorita coralilor
  • valurile, atunci cand erau, ingreunau intrarea copiilor in apa
  • resort per ansamblu un pic neingrijit

Cum sunt resorturile din Hurghada in vreme de pandemie?

Primul cuvant care iti vine in minte este: libere. Marile resorturi cu sute de camere din Hurghada au ocupate maxim cateva zeci. La Serenity Makadi Beach pareau 5-6 familii cazate in tot resortul. Insa toate facilitatile sunt functionale, sperind la un aflux mai mare de turisti. La Sunrise Crystal Bay era ceva mai animat, 20-30 de camere pareau ocupate, in principal de rusi, bielorusi si ucraineni (ni se vorbea constant in rusa, dar toti angajatii cu care interactionai stiau si engleza peste tot).

Toti angajatii din ambele hoteluri purtau masca atunci cand interactionai cu ei, si peste tot erau recipiente de dezinfectant. La bufet nu te serveai singur, ci fiecare zona era deservita de cineva, care iti punea in farfurie ce doreai. De la resort la resort si alte masuri au fost luate, unele complet fara sens epidemiologic si daunatoare mediului din punctul meu de vedere, dar fiecare resort a incercat de fapt sa para cat mai sigur pentru a atrage turisti: pahare de unica folosinta, prosoape de plaja livrate in pungi de plastic, tacamuri si ele sigilate etc

Cam aceasta a fost experienta noastra in Hurghada cu copiii, pe pandemie. Liniste si servicii bune, iar cele doua hoteluri alese s-au complementat reciproc prin tipul de plaja la care am avut acces. Daca am reveni, ne-am orienta si catre alta zona la Marea Rosie, de exemplu Soma Bay si apele lui turcoaz.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare