Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Experiente inedite intr-un weekend de toamna la Saciova Hills din Covasna

Covasna e una din destinatiile noastre de weekend preferate, putind ajunge din Bucuresti pana aici in aproximativ 3h30, fezabil pentru o deplasare de cateva zile. Pentru un weekend de toamna pandemica am ales o destinatie in mijlocul padurii, Saciova Hills, unde, pe langa aer curat si peisaje frumoase, poti avea o experienta cu adevarat inedita.

Cu trasura in rezervatia cinegetica Saciova

Motivul pentru care am ales sa ne cazam la Saciova Hills a fost rezervatia lor cinegetica, la care poti ajunge, cu programare prealabila, dupa o plimbare pe dealuri si prin paduri cu trasura. Plecarea se face la ora 16, care acum, pe toamna tarzie, coincide cu inceputul apusului, asa ca peisajele frumoase ale Covasnei ni s-au infatisat intr-o nuanta aurie.

Intai vei ajunge la mufloni, pe care paznicul rezervatiei va profita de ocazie sa ii hraneasca. Toate animalele aud sunetul carutei, si se vor repezi sa intampine vizitatorii. Apoi vom intra mai adanc in padure, unde alti rezidenti ai locurilor isi asteapta masa: mistretii, cerbii si caprioarele.

Este o experienta cu adevarat unica (comparabila, la un nivel mult mai mic evident, cu safari-urile africane, poate) sa vezi animalele salbatice ale padurii si sa fii in mijlocul lor. Vei fi inconjurat de o sumedenie de cerbi si poate o suta de mistreti, si poti zabovi intre ei pana la caderea intunericului.

Cum a fost la Saciova Hills cu copiii?

Mancarea si privelistile sunt punctul forte al acestei cazari dintr-un varf de deal din Covasna. Gulas, supa cu tarhon si alte delicatesuri vanatoresti vei manca la pranz si la cina, iar dimineata un asortiment de branzeturi si mezeluri facute local, asezonate cu suc de mere, un deliciu.

Copiii s-au bucurat de curtea mare, in care au putut alerga in voie, si noi de peisaje dimineata la cafea.

Seara ne retrageam la semineu, unde o masa de sah, foarte ornament, i-a provocat pe copii la joaca. De altfel, si mobilierul prin intreaga pensiune este fain si din lemn masiv, intregit de tablourile cu specific vanatoresc de pe pereti.

Ce mai poti face in jurul Saciova Hills?

In Covasna, tinutul celor o suta de conace, mergi si viziteaza un conac

Cum nu suntem la prima vizita in Covasna, avem deja o lista lunga de conace vizitate, dar la care am si stat peste weekend (citeste despre cand am stat la Conacul Benke, la Castelul Daniel, Dobrica Hunting Lodge or Domeniul Zabala). Dar nu puteam si la aceasta vizita sa nu trecem macar pe la un frumos conac, si de data aceasta am ales sa mergem in satul Zagon, si sa vizitam Castelul Mikes-Szentkereszty, recent intrat in circuitul turistic, ce datează din sec. XVII si a apartinut unei ramuri a familiei Mikes, casa natală a lui Mikes Kelemen. Copiii s-au bucurat si de mica expozitie cu insectare, dar si de curtea mare a conacului, acum imbracata in culori tomnatice.

Plimbare prin Mestecanisul de la Reci, un loc tare frumos din Covasna, la nici jumatate de ora de Saciova Hills

O rezervatie naturala pe langa care am trecut de mai multe ori, dar nu am oprit niciodata din lipsa de timp or pe motiv de vreme proasta, este Mestecănișul de la Reci și Bălțile de la Ozun-Sântionlunca. Am studiat un pic hartile de la intrarea in rezervatie, si imediat ne-am ales traseul „punct bleu”, care te poarta prin mestecanis, pe langa lacuri mai mici sau mai mari, dar si prin paduri frumoase de pin, cam 2 ore de plimbari agale in aer curat si peisaje frumoase de toamna.

Cam acesta a fost weekendul nostru de toamna prin Covasna, si puteti urmari in continuare reportaje TVR si Antena 1, la care am participat si noi (din intamplare), despre experienta de la Saciova Hills.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare