Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  Colombo, capitala si poarta catre explorari prin Sri Lanka

Am aterizat la 3 noaptea in aeroportul international din Colombo, dar din fericire formalitatile vamale au fost foarte rapide, si direct ne-am indreptat spre hotel pentru a ne odihni dupa zbor. Pentru ca stiam ca urmatoarele 3 saptamani vom sta doar in varf de munte sau pe margine de plaja, am vrut hotelul ales pentru noaptea petrecuta in Colombo sa fie cu adevarat „urban”, sa luam inca din camera pulsul capitalei Sri Lankai de sus. Asa ca am optat pentru un zgarie nori, ma rog, unul nu foarte inalt, de doar 13 etaje, dar cu camere cu geamuri de sus pana jos, si, foarte important, cu o piscina cu vederi panoramice, catre skyline-ul Colombo-ului, de sus: Jetwing Seven, care a fost alegerea perfecta pentru noi.

Colombo de sus, prima noastra priveliste cu Sri Lanka

Ne-am inceput dupa cum ziceam incursiunea in Sri Lanka deasupra capitalei sale, Colombo. Copiii s-au bucurat de o prima balaceala sub soarele deja arzator la ora 11 cand ne-am trezit. Privelistea e chiar superba: intre zgarie nori, Turnul Lotus, inalt de 350m, domina peisajul urban.

Dupa cateva ore de lenevela pe acoperisul hotelului nostru Jetwing Seven, am coborat sa luam la pas orasul. Primul stop: Templul Gangaramaya, si prima intalnire cu Buddha si templele budiste din Sri Lanka (vor mai urma destule apoi in cele 3 saptamani de roadtrip prin Ceylon). Construit la sfarsitul secolului 19, ne-a impresionat pe toti cu statuile colorate, dar si cu elefanti impaiati. In plus, poti vedea aici si o impresionanta colectie de artefacte si ofrande aduse de-a lungul timpului la templu.

Templul Gangaramaya se afla pe marginea lacului Beira, in centrul urban al Colombo. Iar lacul merita si el o oprire, sau o plimbare pe marginea lui, unde este amenajata o promenada frumoasa. Vei putea admira toate cladirile inalte de sticla ale orasului, un mic altar, dar si sa inchiriezi barci sau hidrobiciclete pentru o plimbare. In plus, lacul Beira este casa a unei sumedenii de pasari din specii tropicale.

Apus pe malul oceanului, pe faleza din Colombo

Inainte de a porni la drum si sa incepem explorarea in amanunt a Sri Lankai, am oprit pret de o plimbare pe faleza de la Galle Beach, unde, dupa cata agitatie era, am avut impresia ca ne insoteste intreg orasul. Dar era o agitatie frumoasa, de plimbari la apus in weekend in familie. Am cumparat un zmeu de hartie colorata, am testat gastronomia de streetfood locala, si ne-am bucurat de lumina calda a soarelui ce disparea in apa oceanului.

Si de aici incolo, a inceput aventura noastra pe plajele, muntii si plantatiile de ceai din Sri Lanka! Citeste in continuare despre itinerariul nostru de 3 saptamani prin Sri Lanka, dar si despre cum este sa conduci pe cont propriu in Ceylon.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare