Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  5 hoteluri fantastice pe Triunghiul de Aur din India

Vara aceasta am pornit de-a lungul Triunghiului de Aur din India, intr-o aventura de o saptamana plina de amintiri frumoase. Si in drumul nostru am intalnit 5 hoteluri cu adevarat exceptionale, despre care vreau sa va povestesc.

The Lodhi, un reper arhitectural si un hotel superb in New Delhi, primul nostru stop in India

The Lodhi este un reper arhitectural in sine in agitata capitala a Indiei. La doi pasi de principalele obiective din New Delhi, pe care le poti admira si de pe geam din marea majoritate a camerelor, precum Lodhi Gardens sau magnificul mormant al lui Humayun. Arhitectura este minimalista, insa inglobeaza cu maiestrie detalii ale stilului palatelor mughal, si este creatia arhitectului originar din Australia Kerry Hill. Inca de la inceput, cand am vazut piscinele plunge pool ale fiecarei camere, si zidurile de piatra gri-aurie, ceva mi-a sunat cunoscut. Cautind detalii despre arhitect, mi-am dat seama: Kerry Hill a fost puternic influentat si a invatat de la arhitectul srilankez Deshamanya Geoffrey Bawa, cel care si-a pus semnatura pe unul din cele mai frumoase hoteluri din Sri Lanka, Heritance Kandalama.

>> Rezerva The Lodhi | Cauta oferte de cazare in New Delhi

The Oberoi Amarvilas, poate cel mai scenic hotel in care am stat vreodata, cu vedere la Taj Mahal

The Oberoi Amarvilas te impresioneaza din primul moment, cu curtea sa ampla, cu fantani, prin care treci pentru a ajunge la receptie si a zari, pe geamurile sale mari, pentru prima data Taj Mahal, aflat la doar cateva sute de metri distanta.

Din camere, toate cu vedere la celebra cladire de ii e vecina hotelului, poti admira si curtea verde, cu multe scari, bazine si cascade, ce inconjoara piscina de dimensiuni generoase. Una din cele mai scenice privelisti pe care am avut vreodata de la vreun hotel, mai ales acum in Muson, cand intreaga Agra este verde intens.

>> Rezerva Oberoi Amarvilas | Cauta oferte de cazare in Agra

Rambagh Palace, fosta resedinta a ultimului maharaja din Jaipur, transformat in hotel, al treilea oras din India pe care l-am vizitat

Istoria Rambagh Palace a inceput in 1835, si a fost pe rand casa regala de oaspeti, cabana de vanatoare, si mai incolo resedinta regala a Maharaja Sawai Man Singh II. Iar acum a devenit poate cel mai confortabil hotel in care am stat vreodata, unde totul, de la checkin-ul cu petale de trandafir la plimbarile pe domeniu cu carute trase de cai, la trenul privat regal transformat in bar sau la piscina construita acum aproape 100 de ani, care pe cand ultimul maharaja s-a nascut, pentru a sarbatori evenimentul a fost umpluta cu sampanie, de la sunetele flautului care te intampina de dimineata la micul dejun la cina servita in vesela aurita semnata de Versace, asa cum obisnuia si familia regala, totul este gandit pentru rasfatul absolut al oaspetilor Rambagh Palace.

>> Vezi ofertele la Rambagh Palace

Rajmahal Palace, un hotel ca o bomboana fondanta roz

Ceva mai vechi, construit in 1729 de Maharaja Sawai Jai Singh II  ca un palat al placerilor si gradina de relaxare pentru sotia sa, Rajmahal Palace este celalalt hotel regal pe care poti sa il experimentezi intr-o excursie in Jaipur. Interioarele sale colorate sunt insa diferite fata de ce familia regala a experimentat atunci cand palatul a fost construit, ele au primit o noua infatisare, si si mai multa culoare de curand, la dorinta mamei actualului maharaja. Camera de mic dejun 51 Shades of Pink este probabil cea mai roz camera din lumea intreaga, si un tribut adus Jaipur, orasul roz al Indiei.

>> Rezerva Rajmahal Palace
>> Cauta alte oferte in Jaipur
>> Citeste mai multe despre un itinerariu de 4 zile pentru a vizita Jaipur

Alila Fort, poate cel mai impresionant hotel din India

Penultima zi in India am rezervat-o unui hotel, poate cel mai impresionant dintre toate hotelurile impresionante pe care am avut ocazia si placerea de a le „testa” prin India: Alila Fort in Bishangarh. Un castel vechi de 232 de ani este o experienta in sine, si sa stai in el, transformat fiind in hotel, cu atat mai mult ceva deosebit. Iar Alila (care este unul din brandurile mele preferate de hoteluri, am mai beneficiat de serviciile si locatiile lor exceptionale in Oman), stie sa iti faca experienta cu totul speciala, de la plimbari cu camila, la tot felul de excursii oferite (noi am ales sa facem o drumetie pana la cel mai inalt varf al dealurilor din zona), la tratatii culinare aparte (am avut norocul sa ajungem fix in ziua unui eveniment culinar deosebit, si am mancat un meniu gatit de o bucatareasa originara din China, cu influente indiene) si pana la piscina in care ne-am petrecut apusul. Iar Rajahstanul rural, mai ales pe muson cand e tot verde si inflorit, e senzational!

>> Rezerva Alila Fort Bishangarh

>> Citeste itinerariul nostru de o saptamana pe Triunghiul de Aur din India

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare