Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2019 - Anul insulelor   >  Traseu de 3 saptamani prin Australia cu copiii si informatii practice despre viza si zbor

3 saptamani de vacanta scolara de iarna… Ce sa facem, ce sa facem? Dupa ce anul trecut am fost prin Asia, in Vietnam, Hong Kong si Macao, si acum doi ani in Africa de Sud, ne doream ceva la fel de memorabil. Dar ce? Cand deodata ne-am dat seama! Australia, cu un traseu cat mai complex posibil de 3 saptamani impreuna cu copiii, este raspunsul nostru!

Cum am obtinut viza de Australia pentru noi si copiii nostri

Multa lume se teme de procesul de aplicare pentru viza de Australia, si de numarul mare de acte solicitate pentru a o primi. De altfel si noi pana acum am evitat continentul cangurilor fix din acest motiv. De data aceasta am lasat lenea la o parte si am aplicat cu mai putin de 6 luni inainte pentru viza de Australia.

Copiii au primit viza instant, la cateva minute dupa ce am terminat de completat formularul online, iar noi adultii am primit pe email, in 1-2 zile, o lista de acte suplimentare, de furnizat in maxim o saptamana.

Am atasat un text despre ce traseu dorim sa facem prin Australia, extrase de cont, adeverinte de la locul de munca si in ceea ce priveste concediul aprobat. Singurul document care ne-a dat un pic batai de cap a fost istoricul personal al taxelor pentru ultimii 2 ani (personal tax record), document care la noi nu este uzual folosit, si, care, am inteles din povesti ale altor calatori s-ar fi putut obtine in urma unei cereri de la ANAF.

Cerere care a ramas insa nesolutionata pana in ziua de azi, iar in momentul in care am vazut ca mai e o singura zi din cele disponibile pentru a incarca toate actele, si fiind angajati la propria firma, cu ajutorul contabilei am scot din softul de contabilitate taxele platite pentru salarii pe ultimii doi ani, intr-un tabel, si, se vede treaba ca a fost suficient acest document stampilat si semnat, deoarece o zi mai incolo am primit mailul cu anuntul ca ne-a fost acordata viza de Australia pentru un an.

Cum am zburat inspre Australia?

Oferta Qatar Airways s-a dovedit cea mai convingatoare, iar biletele de avion le-am luat cu aproximativ 9 luni inainte. Se vede treaba ca nu aveam prea mari emotii ca nu vom primi viza, insa in general este recomandat a se achizitiona biletele de Australia de abia dupa primirea vizei. Pentru ca ne doream sa vedem cat mai mult din acest continent fascinant, sa avem un traseu cat mai complex, si pentru ca Qatar Airways zboara, via Doha, in mai multe orase mari din Australia, am ales aterizarea sa fie in Sydney, si sa plecam, trei saptamani mai incolo, din Perth.

Pana in Doha zbori aproximativ 5 ore, si, dupa o escala de 2-3 ore, am continuat sa zburam timp de 14 ore pana in Sydney. Copiii au dormit peste 10 ore din zborul mare, peste noapte, plus 2 inainte in zborul scurt pana in Doha de dupa amiaza. Valizuta Stokke transformabila in pat a avut un aport consistent in confortul nostru in aer.

Traseu de 3 saptamani prin Australia cu copiii

Fiind la prima vizita, si avind ditamai continentul de explorat, am dorit sa vedem cat mai multe. Evident, nu am putut vedea tot, nici pe departe, Australia este imensa, si distantele intre orase, desi la prima vedere pe harta par mici, sunt in fapt foarte mari.

Am aterizat dupa cum spuneam in Sydney, si am petrecut aici 3 nopti, de explorari urbane, si de acomodare la noul fus orar. Am admirat din toate unghiurile celebra Opera din Sydney, si ne-am plimbat cat mai mult posibil. Citeste despre aventurile noastre cu copiii in Sydney, primul popas in traseul nostru de 3 saptamani prin Australia.

Din Sydney un scurt zbor intern ne-a dus in Tasmania, insula „de sub” Australia si „de vizavi” de Antarctica, si cel mai sudic loc in care am ajuns cu copiii. In Tasmania am poposit o saptamana intreaga, si am parcurs-o intr-un roadtrip memorabil de la sud la nord, mergind in special pe coasta estica (si cu scurte incursiuni in zona de centru), dar am si petrecut Revelionul 2019-2020 aici, punctind astfel ultima noastra destinatie din Anul insulelor, rezolutia noastra de calatorii pe anul trecut.

Din nordul Tasmaniei ne-am continuat calatoria cu un nou zbor. De data aceasta pana in Melbourne, unde am petrecut de asemenea cateva zile faine cu copiii, cu plimbari urbane si vizite pe plaje colorate, si la pinguini sau koala. Iar 2 zile am plecat de-a lungul Great Ocean Road, una din cele mai frumoase plimbari cu masina din statul Australian Victoria.

De aici planul nostru a fost un pic dat peste cap. Urma sa petrecem cateva zile pe Kangaroo Island, care insa, cu 2 zile inainte de a porni noi catre ea, a fost devastata de focuri de vegetatie, si inchisa turistilor. Insa Australia este mare, asa ca ne-am rerutat zborurile si un ultim zbor intern ne-a dus din Melbourne direct in Perth, in Australia de Vest, al patrulea stat australian in care am pasit in aceste 3 saptamani prin Australia cu copiii. Am inceput explorarea Australiei de Vest cu cateva zile in zona viticola Margaret River, cu plaje frumoase, crame cu vin si mancare delicioasa si multe momente de relaxare in familie.

Iar ultimele zile in Australia le-am petrecut cu copiii in Perth, posibil orasul nostru preferat din cate am vazut in Australia, cu plimbari urbane si cateva explorari in jurul orasului, inainte de a ne imbarca in zborul ce ne intorcea acasa.

Cred ca e clar deja ca ne-a placut teribil in Australia, si, dupa cum spuneam ca este imensa, au ramas multe neexplorate. Si cum avem viza pentru inca multe luni, tare as fi tentata, daca partea financiara nu ar avea un cuvant important de spus, sa revenim cat de curand inapoi pentru o noua portie de intalniri cu canguri si koala!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare