Sus
  >  Destinatii   >  Australia   >  Cu copiii prin Australia: 2 zile pe Great Ocean Road

Cea mai populara excursie din Melbourne este cu siguranta cea care te duce pe Great Ocean Road, si, si mai specific la 12 Apostles, unul din cele mai cunoscute simboluri ale Australiei. Si bineinteles nu am ratat-o nici noi in vacanta noastra de 3 saptamani prin Australia cu copiii!

Cat timp sa aloci pentru Great Ocean Road?

Si, dupa ce ne-am facut plinul de plimbari si muzee in Melbourne, am purces si noi la drum. Dar5 cum nu am vrut sa vedem Great Ocean Road cu copiii pe fuga, ci sa ne bucuram pe indelete de cat mai multe din stopurile frumoase pe care poti sa le faci de-a lungul lui, ne-am luat cazare o noapte la jumatatea acestui frumos drum de coasta de peste 200km, intre Torquay si Allansford, si am pornit la drum pentru 2 zile pe malul oceanului. Daca ai mai mult timp la dispozitie, ai ce face in aceasta frumoasa zona din Australia si 3, 4 sau chiar o saptamana, locuri superbe de vazut sunt din plin.

Unde am oprit in prima zi cu copiii pe Great Ocean Road

Din Melbourne pana in Torquay, unde incepe Great Ocean Road, mergi rapid pe autostrada. Si aici, unde plajele au valuri gigant ce atrag surferi din lumea intreaga, am facut primul stop, pentru a admira frumoasa Bells Beach.

Pranzul l-am luat in un orasel cu una din cele mai turcoaz ape de pe tot Great Ocean Road, Anglesea, deasupra plajelor sale intinse, la faimosul restaurant Captain Moonlite.

De-a lungul drumului, numeroase locuri sunt amenajate pentru acces la plaje simpatice sau privelisti ametitoare de sus cu valurile oceanului. In functie de timpul avut la dispozitie, poti opri peste tot, sau doar la cateva.

La Apollo Bay am facut un stop mai indelungat, de dezmortire a picioarelor, si copiii au alergat in voie pe plaja.

Insa unul din stopurile pe drum a fost aparte. Din eucaliptii inalti de la marginea drumului, se uitau curiosi la masini cativa koala pufosi. Am oprit si noi pentru a ii saluta.

Plimbare cu copiii la apus la 12 Apostles, cel mai cunoscut loc de pe Great Ocean Road si din toata Australia

Fara sa planificam, de la atatea opriri pentru cascat gura la tot ce iti ofera The Great Ocean Road, la apus am ajuns la faimosii 12 Apostles, cei 12 Apostoli care au fost 9 si au ramas, in urma unei furtuni din 2005, 8. 

Nu degeaba sunt insa faimosi, stancile iesite semete din valurile furioase, langa marginile stancoase ale malului, sunt o priveliste cu adevarat. Un traseu de platforme te poarta de-a lungul lor, pentru a putea sa le admiri in voie.

La 1km distanta poti cobora chiar pe plaja, in dreptul primului Apostol, la Gibson Steps, unde noi ne-am asezat pe nisip, cu fata la valurile gigantice, si am contemplat sfarsitul zilei in nuante roz-portocalii.

Din partea cealalta, mai poti zari Apostolii si de la platformele si plimbarea organizata la Loch Ard Gorge.

Unde ne-am cazat peste noapte cu copiii pe Great Ocean Road

Noaptea am petrecut-o intr-un mic orasel pe Great Ocean Road, Port Campbell, la un simpatic Motor Inn, si a doua zi ne-am inceput-o cu un mic dejun la una din cafenelele dragute de aici, si cu o plimbare pe plaja, faleza si pe Port Campbell Jetty.

O a doua zi de explorari pe Great Ocean Road

O data explorat Port Campbell, am pornit in continuarea Great Ocean Road, prima oprire fiind la London Bridge, o formatiune stancoasa neobisnuita.

Apoi am poposit pentru a observa oceanul dinauntru unei grote spatioase, ce forma ca o rama de piatra in jurul valurilor, The Grotto.

In continuare am oprit la Bay of Martyrs si Bay of Islands, unde zeci de stanci, mai mici decat Apostolii, dar la fel de scenice, ieseau dintre valuri. Si spre deosebire de platformele de belvedere de la cei 12 Apostoli faimosi, aici cu greu mai vedeai inca un alt turist.

Final de roadtrip pe coasta la Warnambool

Ultimul stop, inainte de a intra pe autostrada inapoi spre Melbourne, a fost in Warnambool (oras tehnic dupa terminarea Great Ocean Road – care oficial tine pana in Allansford), unde am oprit intai la Logans Beach (de unde uneori poti vedea balene jucindu-se in ocean), si apoi, pentru un pranz tarziu, tot cu vedere la valuri, pe plaja, la Simon’s Waterfront.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare