Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  Staycation in Bucuresti la The Marmorosch, un hotel superb deschis intr-o fosta banca

Anul acesta aniversarea noastra de 22 de ani de cand ne stim a picat in timpul saptamanii, dar am decis sa o marcam intr-un mod deosebit, fara a iesi insa din Bucuresti: o staycation de o noapte la cel mai interesant hotel din capitala – The Marmorosch, un hotel deschis recent intr-un somptuos palat ce in trecut adapostea o banca. Staycation aproape de casa nu este ceva nou in programul nostru de sarbatorire a unor zile speciale, si mereu alegem hoteluri deosebite, de care suntem curiosi – 15 ani i-am sarbatorit deasupra Bucuresti-ului in Intercontinental, o cladire emblematica in capitala, si intr-un weekend de martie am stat la Novotel pe Calea Victoriei, hotel ce a renascut din ruinele fostei cladiri a Teatrului National.

>> Rezerva The Marmorosch

Un pic de istorie – despre Palatul si Banca Marmorosch

Inspre finalul secolului XIX, Banca Marmorosch era una din cele mai influente banci din Romania, deschisa in 1848, care in 1923 avea sucursale inclusiv in afara tarii. Iar acum The Marmorosch Hotel a readus la viata atmosfera de Belle Epoque, prin toate detaliile Art Deco si Art Nouveau reconditionate la perfectiune. Marmorosch este primul hotel din Romania sub umbrela Autograph Collection, parte a grupulu Marriot.

The Vault – poate cel mai cool cocktail bar e la subsolul hotelului Marmorosch

Cea mai mare surpriza si atractie a hotelului (poate fi vizitat si daca nu esti cazat aici) este barul, The Vault, cu totul deosebit ascuns la subsolul palatului, chiar in seiful fostei banci Marmorosch.

Da, in Bucuresti in seif de banca se tin cocktailuri, nu bani, iar lista de bauturi, intitulata Investments, este chiar impresionanta si cu o nota usor vintage.

Toate detaliile seifului au fost pastrate, si este cu adevarat un bar-destinatie, perfect pentru o aniversare in doi.

Cum sunt camerele, restaurantul si spa-ul la Hotel Marmorosch

Poti opta pentru diferite tipuri de camere, toate decorate modern si elegant, dar si pentru cateva apartamente cu aer istoric, iar restaurantul Blank ocupa, impreuna cu un alt bar, fostul hol cu ghisee de functionari ai bancii, iar decoratiile de pe vremuri ale bancii, precum ceasul, impozanta cupola de sticla si coloanele decorative sunt perfect reconditionate si integrate in noua viata a acestui palat.

Tot la subsol, Hotelul Marmorosch mai are o surpriza pentru cei ce aleg sa se cazeze aici: un spa cu o piscina cu apa calda.

>> Rezerva The Marmorosch

Ce poti vizita in Centru Vechi in jurul Hotel Marmorosch?

Pentru a ramane in tema bancara, la 2 minute pe jos de Marmorosch este BNR, care are si un muzeu foarte interesant, care merita cu siguranta o vizita (cand am fost eu acum cativa ani trebuia programare prealabila online), muzeu care te poarta prin istoria banilor in Romania, si iti permite accesul in cele doua palate ce compun Banca Nationala a Romaniei.

Alt muzeu foarte aproape este Muzeul Kitsch-ului in Romania, o vizita haioasa si pe alocuri nostalgica.

Tot imediat langa hotel incep stradutele pietonale ale Centrului vechi din Bucuresti, plin de restaurante (noua ne plac mai ales cele rooftop – Naive, Nomad sau Pura Vida). 

In 2 minute este pe Calea Victoriei, una din arterele principale ale orasului, si cladirile sale frumoase pe care le poti admira intr-o plimbare (vara in weekend devine chiar strada pietonala), dar si cu pasaje istorice pe care le poti explora.

>> Rezerva The Marmorosch

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare