Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  Muzee in Bucuresti: Muzeul BNR, in Banca Nationala a Romaniei

Intre strazile Doamnei si Lipscani, in Centrul Vechi, se gaseste un muzeu pe care imi doream demult sa il vizitez. Este vorba de Muzeul Bancii Nationale a Romaniei (Muzeul BNR), aflat chiar in interiorul sediului central al acesteia, sediu care, in fapt, este format din doua palate, unite, construite la diferenta de jumatate de secol.

Cum poti vizita Muzeul BNR?

Vizita este gratuita si ghidata, la ore fixe, si pentru a putea merge este nevoie sa te inscrii, online, in prealabil pe site-ul Muzeului BNR. La momentul in care m vizitat eu Muzeul BNR, orarul este urmatorul: luni sunt organizate vizite si mai tarziu in dupa amiaza, iar in restul zilelor doar in intervalul 11-17. De curand au fost adaugate si ore pentru vizitatori in weekend. O vizita dureaza in jur de o ora. Eu am ales o zi de miercuri, cu incepere la ora 14 (asa imi permitea programul). si am fost singura vizitatoare de atunci. Am inteles ca in weekend si pe timp de vara este mult mai aglomerat.

Ce poti vedea la Banca Nationala a Romaniei?

Vizita incepe in palatul nou, cu intrare din strada Doamnei, si, in principiu vei vedea bani, Multi bani, dar si cateva lingouri de aur, bine protejate in seiful lor. Doar esti intr-o banca, nu e asa? In plus, vei trece prin istoria banilor in Romania, vei vedea unele din cele mai vechi monezi (din timpul dacilor) gasite la noi in tara, dar si unele din cele mai rare. In cateva vitrine, vei vedea si bancnotele emise de-a lungul timpului, in istoria recenta. Cateva panouri te vor purta prin istoria leului.

In plus, ghidul iti va povesti despre cladirile, cele doua palate, care, unite, formeaza sediul Bancii Nationale, despre detalii de decor, de arhitectura, iar dupa mine, si doar frumusetea arhitecturala a acestor spatii merita vizita pe deplin.

Atractia principala in muzeu este un seif plin de.. lingouri de aur. De jur imprejurul vitrinei stralucitoare, o harta a lumii iti arata unde sunt localizate principalele depozite de aur prin lume.

In concluzie, unul din cele mai interesante muzee din Bucuresti, de neratat!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare