Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Plimbari prin sudul Italiei: Ostuni, orasul alb din Puglia
Travelista

Dupa ce Bari, Alberobello, Polignano a Mare, Monopoli si multe ale orasele din zona ne-au vrajit, iar Matera ne-a lasat efectiv cu gura cascata in incursiunile din anii trecuti, am revenit in sudul Italiei (a cata oara oare?) pentru a vizita alte si alte orasele sarmante la inceputul acestei veri, in primul weekend de vacanta scolara. Primul pe lista: Ostuni, orasul alb din Puglia.

 

De departe, in timp ce te strecori cu masina printre batrani maslini cu trunchiuri contorsionate, ii zaresti, cocotat pe deal, silueta alba, si imediat ii intelegi numele si renumele.

Indiferent daca te cazezi in Ostuni or doar il vizitezi pentru cateva ore in timpul unei excursii prin Puglia, masina va fi lasata intr-o parcare la baza orasului, stradutele inguste, pietruite si in panta permitind doar catorva masini mici de localnici sa circule.

Eu iti recomand sa te cazezi aici, in Ostuni, atmosfera seara este fantastica, cand grupurile de turisti galgiosi in excursie de o zi prin Puglia au disparut, si pe strazi se aude muzica de la cate o terasa panoramica deasupra vreunei casute, cum altfel, albe.

Copiii au ratat experienta dormitului intr-o pestera in Cappadocia or intr-un sassi in Matera, asa ca ne-am bucurat ca in Ostuni ai de asemea ocazia sa dormi intr-un soi de pesteri, man made insa din blocuri de piatra alba. Si pe cei mici i-a amuzat teribil aceasta aventura, dupa cum anticipasem.

Bonus a fost o mica piscina in curtea interioara pietruita a hotelului, o prima balaceala in aceasta vara inainte de a lua la picior strazile alambicate ale lui Ostuni, printre case albe cu usi verzi, in cautare de orechiette (pastele traditionale din Puglia) si ulei de masline pentru acasa.

La anul nu exista dubiu: vom reveni in sudul Italiei pentru noi aventuri.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare