Sus
  >  Destinatii   >  Plimbari prin Puglia, sudul Italiei: Portul colorat din Monopoli

Daca data trecuta prin sudul Italiei ne-am cazat in Bari, de data aceasta ne-am inceput lungul weekend italian cu o noapte langa Monopoli, orasel la aproximativ 50 de minute de aeroportul pe care aterizezi in Puglia.

 

Monopoli e un exemplu clasic de port sudic italian, in stil venetian, si beneficiaza de o pozitie centrala in oras, continuindu-se firesc cu stradutele inguste ale centrului vechi. In laterala il pazeste castelul, parte a fortificatiilor gandite de regele Carlos V al Spaniei.

Cu un gelatto in mana te poti plimba pe langa biserici si cladiri cu multa istorie in spate, dar si pe faleza lunga (lungo mare) ce intr-o parte lasa loc unei plaje cochete, in josul zidurilor de aparare a orasului.

Insa atractia principala sunt barcile colorate, pe numele lor gozzi sau vozz, in dialectul local, deobicei pictate in bleu, rosu, sau o combinatie intre aceste doua culori intense.

Unde ne-am cazat in (langa) Monopoli?

Noi ne-am cazat intr-o periferie a Monopoli, in satucul Capitolo, intr-o fost mic sat pescaresc, la La Peschiera, unde ne-am bucurat in prima dimineata de soarele Italiei si de o prima balaceala in apa turcoaza marii, dar i in piscina incalzita din mijlocul curtii interioare.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare