Sus
  >  Destinatii   >  Roadtrip in Islanda: O zi in Reykjavik

Nu eram pentru prima data in Islanda, si cu siguranta nici prima data in Reykjavik, capitala acestei frumoase insule, dar am ales sa ne incepem roadtrip-ul aici, admirind cateva locuri de o arhitectura impresionanta.

Primul stop: Perlan, un muzeu despre Islanda in periferia Reykjavik

De la aeroportul din Keflavik, situat la aproximativ 1h de capitala Islandei, ne-am oprit direct la un muzeu intr-o cladire extrem de ciudata, foste rezervoare de apa termala: Perlan. Un muzeu cu care merita sa iti incepi plimbarea prin aceast tara fenomenala, deoarece iti prezinta intr-o maniera destul de high tech muulte detalii despre clima, despre relief si flora sau fauna. Si mai ales despre cele doua elemente contrastante ale Islandei: gheata ghetarilor si focul vulcanilor. La subsol este chiar construita o pestera de gheata pe care o poti parcurge in intregime.

In plus, la ultimul etaj, sub o cupola de sticla, si inconjurat de o terasa cu panorame frumoase cu Reykjavik, poti lua si pranzul sau cina intr-o atmosfera foarte design-ish.

Cea mai inalta cladire din Islanda este o biserica din Reykjavik

Am continuat cautarea de privelisti frumoase cu orasul de sus urcind in turnul bisericii Hallgrímskirkja, inalta de 74m, cea mai inalta cladire din Islanda si o capodopera de arhitectura, un stil total deosebit. Am adaugat astfel o noua biserica nordica deosebita in repertoriul nostru, alaturi de Ice Cathedral din Tromso sau Catedrala Aurorei Boreale din Alta, Norvegia.

Harpa, cladirea ca un fagure

Seria noastra de cladiri superbe s-a incheiat cu Harpa, o sala de spectacole si conferinte extraordinara, cu un perete din sticla ca un fagure, cu cea mai frumoasa priveliste spre portul din Reykjavik. Am sperat ca vom avea un noroc chior ca in Tenerife, la Auditorio, sa gasim un spectacol, dar fix in ziua in care am fost noi nu era nicio reprezentatie programata. Data viitoare, cu siguranta!

Plimbare pe faleza din Reykjavik si stop innorat la Sun Voyager, emblema orasului

O plimbare pe faleza, si o oprire la Sun Voyager, emblema orasului, si pornim sa ne incepem programul de explorari prin Islanda: sudul de la Selfoss la Vik, vanatoare de piscine termale si plimbari pe peninsula Snæfellsnes.

Pe soare insa Sun Voyager straluceste, si e o placere sa te odihnesti pe bancutele din jurul sau.

Un alt loc emblematic al falezei orasului este farul galben stralucitor, un photo stop interesant.

Balaceala in ape fierbinti la noua laguna din Islanda, Sky Lagoon, in periferia Reykjavik

Noutatea lui 2021 a fost noua laguna termala din Reykjavik, denumita Sky Lagoon, si care te asteapta cu o piscina mare si frumoasa, chiar pe malul oceanului. Cu rezervare din vreme, obligatoriu!

Testeaza restaurantele din Reykjavik

Stradutele din centrul orasului sunt pline de restaurante, care mai de care mai delicioase. In ultimii ani, scena gastronomica islandeza a evoluat foarte mult, de curand aparind chiar si primul restaurant cu o stea Michelin: Dill.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare