Sus
  >  Calatorii cu copii   >  La plimbare prin centrul orasului Basel
Travelista

Basel este, pentru bucuresteni, calea de acces direct catre muntii elvetieni, fie catre Alsacia in Franta, fie catre EuropaPark, celebrul parc de distractii din Germania, ambele zone fiind la maxim 1h de granita cu Elvetia. Dar este un orasel sarmant, inconjurat de granite, cu maiestosul Rin trecind prin centrul sau. Ce sa nu ratezi intr-o escala de cateva ore?

Middle bridge, plimbare peste Rin in Basel

Podul de piatra te conduce din centrul vechi al oras catre promenada si locurile in care localnicii se balacesc vara in Rin, si este cu adevarat o priveliste.

Primaria Basel, o bijuterie arhitectonica

Primaria Basel, o impunatoare cladire rosie, cu turnulete de castel, pictata si decorata, este probabil cea mai frumoasa cladire dintr-un oras de cladiri frumoase. De neratat, curtea sa interioara, acoperita cu picturi, este spectaculoasa.

Basel Munster

Catedrala din Basel, in stil gotic, teasteapta sa o vizitezi pana la ora 17:00. In plus, din spatele ei, inspre Rin, ai cele mai frumoase panorame cu podul Middle.

Fantana Tinguely, un loc amuzant pentru copii in Basel

Unul din locurile emblematice din Basel este fantana kinetica din fata teatrului, un loc ce cu siguranta va amuza toti copiii.

Centrul vechi si stradutele sale cochete

Nu are chiar farmecul de poveste al satelor alsaciene, insa casutele cu obloane de lemn si stradutele pietruite din centrul vechi al Basel merita luate la picior si admirate pe indelete.

EuroAirport, inceput si final de excursie in Basel

La final de zi, mergi la Basel Euroairport, poate singurul aeroport cu granita la jumatatea sa, intre Franta si Elvetia. O treci fara sa fii oprit, la picior, in mijlocul holului de checkin, deci nu te ingrijora! Atentie doar daca ai avut masina inchiriata, trebuie returnata in partea aeroportului din care ai inchiriat-o la venire, iar intre cele doua parti ale aeroportului, desi lipite, poti comuta cu masina doar trecind prin vama de la iesirea din orasul Basel, minim 6-10km de sosea.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare