Sus
  >  Destinatii   >  Plimbari prin sudul Italiei: Pranz in pestera, la restaurantul Grotta Palazzese din Polignano a Mare

Prin Polignano a Mare ne plimbasem acum 2 ani, cu copiii, pe indelete, si pe la plaja, si pe platoul stancos, si pe stradutele stramte din centrul vechi. Ba admirasem si marea de la unul din multele balcoane cu hau sub ele in care se termina brusc strazile orasului. Dar un lucru nu facusem, nu mancasem in cel mai celebru restaurant din oras, Grotta Palazzese, pentru simplul motiv ca era off-season in februarie, si era inchis.

 

Musai rezervare prealabila pentru a manca la Grotta Palazzese

De data aceasta, la sfarsit de iunie, restaurantul Grotta Palazzese era cu siguranta deschis. Ceea ce am verificat cand am si facut rezervare. Pentru ca fara rezervare prealabila, chiar daca au mese libere, nu te lasa sa cobori sirurile de scari din strada pana in pestera.

Din 1700, restaurant in pestera deasupra valurilor

De prin anii 1700 Grotta Palazzese isi asteapta clientii dornici de o masa cu un view fenomenal, intr-o pestera de dimensiuni impresionante, in fapt un balcon gigant deasupra marii.

Am spus balcon, dar nu este descrierea cea mai buna. In fapt, restaurantul este un pod lataret, in dreapta avind valurile marii, si in stanga pestera in profunzime, in care, pe sub mesele restaurantului, intra marea.

In partea de mai sus a pesterii este organizat si un mic bar, si acolo te poti urca pentru o poza de sus, de ansamblu, a restaurantului.

Testeaza un meniu tipic din Puglia la Grotta Palazzese

Meniul este tipic regiunii Puglia, cu paste, mult ulei de masline (ai chiar un meniu separat pentru ulei, sa iti alegi sortimentul in care vei inmuia chiflele mici si delicioase de la aperitiv). Vinuri ai la alegere din toata Italia, dar inspirat ar fi sa mergi pe cele din regiune, din Puglia, sunt foarte bune.

Concluzia: Grotta Palazzese este o locatie senzationala de luat pranzul sau cina, si un mic rasfat culinar (nu tocmai ieftin) in vacanta ta prin sudul Italiei.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare